Nyílik Budapesten a magyar keresztény könyvkiadók seregszemléje, a Szent István Könyvhét

0
842

Május 15-én, hétfőn nyitja jelképes kapuit a XXX. Szent István Könyvhét Budapesten, a Ferenciek terén.

A Szent István Könyvhét a magyar keresztény könyvkiadók legrangosabb és legnagyobb seregszemléje. A hétfőn kezdődő, harmincadik könyvhét szervezőinek célja, hogy az országszerte működő keresztény könyvkiadók és szellemi műhelyeik kiadványai évente egyszer a nagy nyilvánosság előtt is bemutatkozhassanak, átfogó képet adva az olvasóknak a keresztény könyvkiadás aktuális helyzetéről.

A Szent István Társulat e könyvhét megrendezésével törekszik a nemzeti kultúra részét képező írásos, ökumenikus jellegű keresztény hagyomány ápolására és megjelenítésére. Minden évben a Szent István Könyvhét keretében, annak nyitónapján kerül sor – ezúttal május 15-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál pápa dísztermében – a Stephanus-díj átadásra teológiai és irodalmi kategóriában, valamint a megnyitón mutatják be a Szent István Könyvhét újdonságai.

Az olvasók a hét minden napján, a téren felállított dedikáló asztaloknál találkozhatnak a szerzőkkel, a könyvkiadók saját szervezésében a hét folyamán könyvbemutatókat is tartanak.

Fotó: Lambert Attila (archív)

Magyar Kurír

MEGOSZTÁS