Öt elsőszombati áhítatra várnak Brassóban

0
580

A brassó-belvárosi Szent Péter és Pál plébániatemplomban május 6-tól kezdődően öt elsőszombati áhítatra várják a híveket Mária szeplőtelen szívének tiszteletére.

A Szűzanya 1925. december 10-én Luciának, a fatimái látnoknak megmutatta tövisekkel övezett szívét és így szólt: ,,Hirdesd nevemben a világnak, hogy megígérem: ott leszek az üdvösséghez szükséges kegyelmekkel mindazok halálos ágyánál, akik öt egymást követő hónap első szombatján meggyónnak, megáldoznak, elimádkozzak a rózsafüzért és egy negyedóráig társamul szegődnek az elmélkedésben.”

Ezen kérés teljesítésére a brassói plébánia május hónapjától kezdve öt alkalommal várja szeretettel a híveket a 9 órától tartandó magyar, illetve román nyelvű szentmisére (felváltva), és az azt követő kétnyelvű rózsafüzér imádkozásra, a titkok fölötti elmélkedésre. Az első szombat május 6-án lesz.

Földi zarándoklatunknak a célja az üdvösség. Azoknak, akik öt egymást követő első szombatot teljesítenek, Szűz Mária személyes üdvösséget ígér, hív a plébánia, és szeretettel vár mindenkit!