Több mint ráncfelvarrás: megújult a jezsuiták honlapja

0
483
Fotó: jezsuita.hu

Ferenc pápa budapesti látogatására időzítve megújult a jezsuita.hu. Intézményközpontú megközelítés helyett a jezsuiták tevékenységének főbb pillérei; a funkciót szolgáló, felhasználóbarát, modern, letisztult forma; műfaji sokszínűség: cikkek, idézetek, képgalériák, videók, számok; az állandó és folyamatosan frissülő tartalmak egyensúlya; saját, jól kezelhető adománygyűjtő felület – ezek jegyében történt a megújulás.

Intézmény helyett élet

Az intézményközpontú megközelítés helyett a rendezőelvet a jezsuiták tevékenységének főbb pillérei adják: lelkiség, közösség, hivatás, szociális segítségnyújtás, oktatás.

Minden eszközön hatékonyan

A korábbi oldal gyakran szétesett a különböző készülékeken. Az új honlapot úgy alakították ki, hogy egyaránt igazodjon számító- és táblagéphez, valamint mobiltelefonhoz.

Műfaji sokszínűség

Amit eddig cikkben mondtak el, ahhoz mostantól több más műfajt is segítségül hívnak. Készülnek idézettel, képgalériával, videóval, számokkal és a közösségi média bejegyzéseivel.

Állandó és változó tartalmak

Figyelnek arra, hogy a jezsuitákról szóló állandó információk és folyamatosan frissülő tartalmaink egyensúlyban legyenek, egyszerre szolgálva alkalmi és visszatérő vendégeik megelégedését.

Funkcióhoz a forma

A külalak kialakításánál fontos volt, hogy szemet vonzó, felhasználóbarát, modern, letisztult megoldás szülessen, amely azonban nem öncélú, hanem a funkciót szolgálja. 

Egyszerűbb adománygyűjtés

A célzott adománygyűjtést eddig csak külső felületeken tudták megvalósítani. A váltással ez a honlapon belül lesz lehetséges, egyszeri alkalommal vagy rendszeresen.

Közlemény