Csoportvezetőképzőt tartottak Erdődhegyen

0
906
Fotók: Kováts Álmos

A Szatmári Egyházmegye Ifjúsági Irodájának munkatársai, április 13-15. között csoportvezetőképzőre hívták azokat a fiatal önkénteseket, akik szívesen adják idejüket, kreativitásukat és aktívan bekapcsolódnak a plébániai, illetve egyházmegyei szabadidős tevékenységekbe. 

A csütörtöktől – szombatig tartó program jó lehetőséget biztosított a fiataloknak az ismerkedésre, találkozásra, beszélgetésre. A szervezők az oktatás mellett, nagy hangsúlyt fektettek a lelki töltekezésre és a közösségépítő játékokra. Az  ismeretátadás, tapasztalatcsere gazdagította, erősítette a vezetők közösségét és lehetőséget nyújtott abban, hogy ráhangolódjanak, készüljenek a nyári gyermektáborokra. A táborvezetők és a csoportvezetők összecsiszolódására volt lehetőség a napok alatt, a résztvevők felfedezhették egymás erőségeit, értékeit és érzékelhették mindazt, amiben még fejlődniük kell.

A hétvége folyamán a 41 fiatalból álló önkéntes csapat megtanulhatta, hogy milyen tulajdonsággal kell rendelkeznie egy jó csoportvezetőnek, hogyan lehet hatékonyan, együttműködve csapatban dolgozni, valamint, hogyan lehet kiscsoportos beszélgetést és játékot élményszerűen vezetni. A képzés gyakorlati része az augusztusi gyermektáborokra fókuszált, de beszélgettek arról is, hogy a plébániáikon, hogyan tudnak aktívabban, hatékonyabban jelen lenni, jó példát mutatni. 

A csoportvezetőképző szentmisével zárult, melyet Jakkel Tamás ifjúsági és ministránslelkész mutatott be. Szentbeszédében arra bátorította a fiatalokat, hogy legyenek nyitottak, lelkesek Krisztus küldetését vállalni és az apostolokhoz hasonlóan a feltámadás örömhírének közvetítőivé válni azokon a településeken ahol élnek.

A következő képzési alkalom a próbatábor lesz a csoportvezetők számára, július 17-22. között Nagyszokondon, a gyermektáborok helyszínén. 

Tyukodi Beáta SJC, ifjúsági referens