Gyulafehérvári diákok a kreativitás vetélkedőn

0
866

Marosvásárhelyen immár 15. alkalommal szervezték meg a főegyházmegyei kreativitás vetélkedőt, amelyet a szervezők olyan területeken való megmutatkozás lehetőségeként találtak ki, amelyek kimaradnak a tantárgyversenyek köréből, illetve lehetőséget adnak a tanulóifjúságnak megmutatni ügyességét, leleményességét, a hangját, tánctudását, ötletességét, alkotóerejét.

Az idei vetélkedő egybeesett az országos katolikus hittanversennyel, portálunkat a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Teológiai Líceum tanulói tudósították.

A fehérváriak két tanáruk, Kovács József spirituális és Pasca Szilárd prefektus vezetésével két kategóriában (néptánc és zenei együttes) vettek részt a vetélkedőn, s meg is nyerték a kategóriájukat, elsők lettek.

Következzenek a személyes hangú beszámolók.

Tankó Zsolt, Gyimesközéplok, XI. osztály: Részt vettünk az iskola néhány diákjával a Főegyházmegyei XV. Kreativitás Versenyen. Nagyon jó volt. Jól éreztük magunkat, nagyon kedvesek voltak az emberek és nagyon szép előadások voltak. Öröm van bennem, hogy össze tudtunk ülni, készülni, szólamokat írni, betanulni és előadni. Szép emlék számomra és örülök, hogy részt vehettem.

Kristály László, Csíkszentdomokos, X. osztály: Nagyon tetszett a verseny, a fogadtatás, az emberek kedvessége és a többi tanuló nyitottsága. Nagyon örülök, hogy eljuthattam erre a versenyre, mert megismerhettem Marosvásárhelyt, ugyanis eddig még nem volt alkalmam eljutni oda. Remélem, hogy a következő években is el tudok jutni erre a versenyre.

Kiss Bálint, Gyergyóalfalu, X. osztály: Hatalmas öröm volt számomra, hogy részt vehettem eme nagyszerű vetélkedőn. Az előadásra való felkészülés sok türelmet és odafigyelést igényelt. Nagyon tetszett az ottani környezet, a város, na meg maga a vetélkedő helyszíne. A szervezők kedvessége és odafigyelése azt az érzés erősítette meg bennem, hogy a következő években is szeretnék majd résztvenni.

Kurkó Adám, Csíkszentdomokos, XI. osztály: Nagyon jól telt ez a két nap. Jól esett, hogy nagyon kedvesen fogadtak minket és mindenben a segítségünkre voltak. A verseny előtt izgultam, azonban amikor felálltunk a színpadra, úgy éreztem, hogy szabad vagyok és tiszta szívből tudtam énekelni. Ennek meg is lett az eredménye, nagyon jó helyezést értünk el. Nagyon hálás vagyok, hogy eljuthattam erre a versenyre és megismerhettem pár új barátot is.

Kristály Erik, Csíkszentdomokos, X. osztály : Nekem a vetélkedőn való résztvétel nagyon jó volt, mert megismerkedhettem új emberekkel. Nagyon kedvesen fogadtak bennünket. A verseny előtt nagyon izgultam, mert attól tartottam, hogy el fogom rontani. Hála Istennek minden jól alakult, és annak is örülök, hogy nagyon jó helyezést értem el. Számomra ilyen volt ez a két nap.

Fotó: Pasca Szilárd