A Szent Mihály-templom tornya

0
1161

Befejeződött a Szent Mihály-templom toronyórájának felújítása, és készül az a honlap, amelyen majd toronylátogatásra lehet bejelentkezni.

A toronyóra március 14-én déli 12 óra óta újra működik, ismét mutatja az idő múlását Kolozsvár főterén.

A toronyóra felújítását Deák László, a magyarországi Quasimodo kft erdélyi képviselője végezte.

A toronyórára tekintve eszünkbe juthat: mai időm is számtalan lehetőséget hordoz… ez egy szép nap! Ma, amikor egyre ritkábban nézünk felfele, lehet hívogató, tudatosító is őseink szavai szerint: ,,Az óra hirdeti élted gyors folyását, testedből lelkednek Istenhez szállását. Azért dolgaid közt figyelj az órára, szíved emeld imára hangja hallatára… Nem tudod, melyik lesz utolsó órád, légy hát mindig készen, s jó Istenedet áldd.” (Szent Mihály-plébánia)

A gyönyörűen felújított Szent Mihály-templomot sokan látogatják, turisták, érdeklődők, akik a munkálatok nyomán egészen különleges, még a helyiek által sem ismert részleteket, falképeket szemlélhetnek. A torony korábban is sokakat vonzott, pedig korhadt, kanyargós falépcsőn kellett felkapaszkodni, hogy a szédületes, gyönyörű kilátásban elmerüljenek.

A tavalyi magyar napok során volt lehetőség szervezett csoportban meglátogatni a megtisztított, felújított, kényelmes lépcsőkkel ellátott tornyot. Állandó toronylátogatási programot szeretnének biztosítani, ehhez a technikai háttér mellett elsősorban személyzetre van szükség: a Szent Mihály-plébánia a toronylátogatást lehetővé tevő személyzetet alkalmaz, várja a jelentkezőket!