Hol találkozhatunk Ferenc pápával? – Információk a szentatya látogatásával kapcsolatban

0
481
Fotó: Merényi Zita

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) örömmel adja hírül, hogy elindult Ferenc pápa magyarországi apostoli útjának hivatalos honlapja, amely a www.ferenc2023.hu címen érhető el. Az oldalon elérhetők a pápalátogatáshoz kapcsolódó információk, programok – tájékoztat az MKPK titkársága.

A három nap egyházi vonatkozású eseményei egy-egy téma köré szerveződnek: ezért találkozik Ferenc pápa a papság és a szerzetesek képviselőivel a Szent István-bazilikában, az elesettekkel és segítőikkel az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, a fiatalokkal a Papp László Sportarénában és a tudomány képviselőivel a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A honlapról megismerhetők az egyes helyszínek leírásai – beleértve a Kossuth teret is –, és bemutatjuk a programokhoz kapcsolódó egyházi tevékenységeket is.

A látogatás mindhárom napján lesz legalább egy olyan kiemelt esemény, amelyen minden érdeklődő, regisztráció nélkül, biztonsági ellenőrzést követően részt vehet. Kérjük, hogy érkezésének megtervezésekor vegye figyelembe, hogy biztonsági okokból a beléptetés hosszabb időt vehet igénybe.

Április 28-án a Szent István-bazilika előtti téren kivetítőn lehet bekapcsolódni a pápa és a megszentelt életű személyek találkozójába. A közös várakozás 16.00 órakor veszi kezdetét.

Április 29-én az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban az elesettekkel és segítőikkel történő találkozóra a közös ráhangolódás 9.00 órakor kezdődik. Az eseményt a Rózsák terén felállított kivetítőkön korlátozott létszámban lehet majd követni. A térre való belépést biztonsági átvilágítás előzi meg.

Április 30-án a Kossuth Lajos téren tartott szentmisén külön regisztráció nélkül a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk a hajnali óráktól nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jutott hely, a környező utcákban biztosítunk kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát.

Budapest, 2023. március 23.

Forrás: MKPK Sajtóosztály; Magyar Kurír

MEGOSZTÁS