Isten mosolyaivá válnak a mindennapokban

0
300

Szentmisével egybekötött nőnapi ünnepséget tartottak március 12-én, vasárnap Kézdivásárhelyen, ahol az ünnepség idejére zsúfolásig megtelt a Szentháromság-templom. A 11 órás szentmise keretében köszöntötték az egyházközség hölgy tagjait. A jelenlévők együtt imádkoztak és adtak hálát Istennek a nőkért, akik Isten mosolyaivá válnak a mindennapokban.

Az ünnepi műsor a 11 órás szentmise után vette kezdetét, amikor a ministránsok, hittanosok és az elsőáldozásra készülő gyerekek az oltár elé vonultak. Először a régi magyar áldást szavalták el, majd pedig Kányádi Sándor Köszöntő március 8-ra című verse hangzott el. Az ünnepi műsort Dezső Zelinda tanárnő és diákjai énekes összeállítása zárta, akiket Bodó-Czerék Gergő és Bartók Hunor diákok kísértek.

A lelket melengető énekek után a gyerek virággal és képeslappal lepték meg az édesanyákat és a szentmisén jelen lévő hölgyeket. A szentmise keretében ugyanakkor megemlékeztek az ukrajnai háborús helyzet kapcsán a szenvedőkről, az áldozatokról és a nélkülözőkről is.

A szervezők

Fotók: Farkas Balázs

MEGOSZTÁS