Kreatív pályázatot hirdet a Szent Gellért Alapítvány

0
557
Illusztráció: Pixabay

Én és a Szent Gellért címmel hirdet kreatív pályázatot a szentegyházi Szent Gellért Alapítvány az alapításának 30 éves évfordulója alkalmából. A pályázatra egy munkával nevezhetnek három korcsoportban azok, akiknek vannak olyan emlékei, amelyeket az alapítványnál szerzett, és szívesen megosztaná videó, vers, mese, naplóbejegyzés, képregény, rajz, novella vagy karcolat formájában.

A kreatív pályázatra csakis egyetlen munkával lehet nevezni, egyénileg vagy az osztályközösséggel. Aki egyénileg pályázik, fel kell tüntesse a nevét, életkorát és lakhelyét, továbbá egy kapcsolattartó szülő elérhetőségét is. Ha valaki az osztályközösségével pályázna, fel kell tüntetni a munkán dolgozó társai nevét, az iskolát és az osztályt, ahonnan beküldik a munkát, valamint a tanító vagy vezetőtanár elérhetőségét.

A Szent Gellért Alapítvány munkatársai várják munkádat, ha a következő korcsoportba tartozol: 8–12 éves korosztály, 12–18 évesek és azok, akik betöltötték a 18 évet.

A pályamunkák kritériumai:                            

  • Vers: kézzel írott, legalább három szakaszos alkotás.
  • Mese: kézzel írott, a terjedelme ne legyen több három A4-es oldalnál.
  • Naplóbejegyzés: szintén kézzel írott, és a terjedelme ne legyen több egy A4-es oldalnál.
  • Rajz: vízfestékkel készített, A4-es nagyságú.
  • Képregény: színes, maximum A4-es nagyságban.
  • Videó: terjedelme ne haladja meg a 4 percet.
  • Novella/karcolat: kézzel írott, a terjedelme ne legyen több három A4-es oldalnál.

A legjobb pályamunkák tulajdonosai korcsoportok szerint a következő díjakra számíthatnak:

A 8–12 éves korosztály ingyenes román nyelv- és bibliatáborozást nyer 2023-ban.

A 12 – 18 éves korosztály egy 150 lej értékű vásárlási utalványt kap az alapítvány szeptemberben tartandó tanszervásárán.

A 18 évet betöltöttek kétszemélyes strandbelépőt nyernek a szentegyházi Napsugár Panzióba.

Akik osztályközösségükkel neveznek, kétnapos osztálykirándulást nyerhetnek a szelterszi Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Házban.

A pályamunkákat be lehet vinni személyesen a Szent Gellért Alapítvány székhelyére (Szentegyháza, Tavasz utca 24 szám), vagy el lehet küldeni a kolozsi.sarolta@szga.ro e-mail-címre legkésőbb március 24-ig.

Forrás: Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala