Téli találkozót tartottak Szatmárhegyen az ifjúsági csoportvezetők számára

0
560

A Szatmári Egyházmegye Ifjúsági Irodájának munkatársai hétvégi találkozóra hívták a fiatal önkénteseket, ahol megköszönték az ifjúsági rendezvényeken kifejtett munkájukat, együttműködésüket, és példás jelenlétüket a plébániákon. A rendezvény az összerázódás, a közösséggé formálódás jegyében zajlott, ahol helyet kaptak a már jól ismert játékok, lelki programok is.

Péntek délután a megérkezés és hogy vagy kör után, a keresztút állomásait elmélkedték át, járták végig a résztvevők. Szombat délelőtt, az egyházmegye Gondviselés évének hitmélyítő témái közül az Isten megtart című anyagrésszel foglalkoztak és alkalmazták hétköznapi életükre. Beszélgettek arról, hogy miben van szükségük mások segítségére, útmutatására és ők hogyan, milyen formában lehetnek útitársai a bajban lévőknek. A szervezők fontosnak tartották, hogy a fiatalok megerősítést kapjanak értékességükben és küldetéstudatukban. Megbecsülésük, hálájuk, és köszönetük fejeződött ki a hangulatos est megszervezésében és az apró, meglepetés ajándékokban.

A különféle plébániákról érkezett csoportvezetők közössége folyamatosan változik, az idősebbek elköszönnek, átadják a stafétát a fiatalabb generációnak. A közvetlen, vidám, családias hangulat azonban megmarad és ennek megőrzését mindenki fontosnak tartja.

A záró szentmisét Jakkel Tamás ifjúsági- és ministránslelkész mutatta be. A szentbeszédben felhívta a fiatalok figyelmét a nagyböjti időszak lehetőségeire, tudatosabb megélésére. Részletesen kitért a napi szentírási részekre, beszélt a kísértő támadási taktikáiról. Szent Ágostont idézve aláhúzta a kísértés próbatétel jellegét és ebből kifolyólag annak értékét.

A csoportvezetők hamarosan újabb közös munkába kezdenek a tavaszi képzőn, ahol új társakkal bővül a csapat és elkezdődik a felkészülés a nyári gyermektáborokra.

A találkozó fantasztikus hangulatáról ITT tekinthetik meg a videót.

Tyukodi Beáta SJC