Példát mutattak számunkra

0
722

Már zajlik Nagyváradon az idei Hivatások nyomában országos verseny. Most a szatmári egyházmegye csapatait mutatjuk be.

Nagykárolyi diákok kiállítása Boldog Salkaházi Sáráról

A nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumból Beiland Patrícia, Láng Blanka és Țoca Erika nevezett be a Hivatások nyomában országos vetélkedőre Vinkler Valter hittantanár irányításával.

Boldog Salkaházi Sára életéről és munkásságáról szerveztek kiállítást február 14-én az iskola kápolnájában, február 15-én a Szent László közösségi házban és február 16-án a helyi Kalazanci Szent József templomban, és ügyesen ismertették a választott szent életét, valamint a kiállítást.

A szent választását így indokolták: „Azért választottuk Sára testvér életét kiállításunk témájának, mert cselekedeteivel és önzetlenségével példát mutatott számunkra, akárcsak a piarista nővérek teszik a segítségre szoruló gyermekekkel.”

Képek forrása: a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum Facebook-oldala

Szatmárnémeti diákok kiállítása Xavéri Szent Ferencről

„Itt vagyok, engem küldj!” címmel készítette el a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum háromfős csapata azt az e-book összeállítást, amely Xavéri Szent Ferenc, a missziók védőszentjének életét ismerteti.

A csapat tagjai – Csáki Csongor (XI. o.), Matiz Cristian és Antku Denis (IX. o.) – egyöntetűen Xavéri Ferenc mellett döntöttek, és a választott szent életét három nagyobb szakaszra osztva, három plakáton mutatták be, a következő címekkel: Xavéri Szent Ferenc – a nemes, Xavéri Szent Ferenc – a jezsuita és Xavéri Szent Ferenc – a misszionárius. Az első plakát a szent gyermekkorát, származását, a korabeli történelmi helyzetet ábrázolja, a második plakát a párizsi tanulmányokat, megismerkedését Loyolai Szent Ignáccal és Fáber Péterrel, illetve elköteleződését az akkor alakuló Jézus Társaságába, a harmadik pedig missziós működését mutatja be, térkép, korabeli levélmásolat, kézereklye és a goai missziós központ bemutatásával.

A plakátkiállítást három helyen mutatták be: a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban diákoknak, a szatmári Kis Szent Teréz plébánián a híveknek, hittanosoknak és a Szatmári Egyházmegye Bibliotheca Laurentiana könyvtárában felnőtteknek.

Forrás: hittan.ro