Romantikus vacsorákat szerveztek Temesváron a házaspároknak

0
578
Fotók: a temesvári egyházmegye sajtóirodája

A temesvári egyházmegyében február 12-19. között zajló házasság hete-programsorozat keretében néhányan a házaspárok közül romantikus vacsorán vehettek részt, három helyszínen: a schönstatti Mária-nővérek temesvári közösségi házában, február 11-én este a Temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus kolostor termében, február 15-én pedig a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum étkezdéjében. A Családpasztorációs Iroda által szervezett meghitt pillanatok nagy örömet szereztek a házaspároknak, akik közül többen is hangsúlyozták: az éttermekben nincs lehetőség kellő módon átélni a kettesben elköltött vacsora varázsát. Az alábbiakban két résztvevő házaspár vallomását olvashatják.

„A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. S a szeretet nem szűnik meg soha.” (1 Kor 13,4-8). Február 15-én a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum éttermében romantikus vacsorán vehettek részt a tanintézmény házasságban élő munkatársai. A párok feladatokat is kaptak, például: gondolják át, hogy az elmúlt napokban mi mindent kaptak a párjuktól, majd mondják el, mit köszönnek meg neki. További feladat volt egy közös ima megfogalmazása, illetve szerelmeslevél a férjnek, aki viszont virággal lepte meg a feleségét. Kocsik Zoltán igazgató és Tari M. Böbe schönstatti nővér meglepetésben és izgalmas, minőségi időtöltésben részesítette a házaspárokat.

A romantikus vacsora nemcsak örömet szerzett, hanem nagyon hasznos is volt számunkra. A kezdetektől fogva megható volt látni az apró részletekre is kiterjedő odafigyelést. A dekoráció, a hangulatos zene és a romantikus légkör lehetővé tette, hogy együtt élvezzük ezeket a gyönyörű pillanatokat. Örömünkre szolgált az is, hogy a gyermekeket is bevonták a felszolgálásba, ami tovább szépítette a hangulatot és megerősítette őket, lehetőséget adva nekik, hogy érezzék: megbecsülik őket. Nyilvánvalóan ennek az élménynek egy másik fontos aspektusa volt az a kihívás, amit a vacsora során kaptunk. Ezek a kihívások segítettek abban, hogy megbeszéljük kapcsolatunk kulcsfontosságú aspektusait, és rájöjjünk, mennyire értékeljük egymást. Összességében ez a vacsora remek lehetőség volt arra, hogy kellemes környezetben erősítsük kapcsolatunkat, és hálásak vagyunk az élményért.

Forrás: a temesvári püspökség sajtóirodája