Házasság hete Nagybányán: Istenre is figyelve, romantikus estéken

0
543
Fotók: nagybányai Szenháromság plébánia/Facebook

Ma már négy földrészen, közel harminc országában ünneplik a házasság hetét, amelynek már több mint húsz éves hagyománya van. Nagybányán idén a házasoknak, jegyeseknek szánt programsorozaton belül igyekeztek egyrészt Istenre irányítani a párok figyelmét, rávilágítva arra, hogy ő mindig mellettünk akar lenni, támogatni akar. Emellett olyan ima-, kulturális, szórakozási és nevelési alkalmakat és lehetőségeket hoztak tető alá, amelyekben a házasok és a házasulandók minőségi időt tölthettek és tölthetnek el együtt, az idei mottó szerint a szeretetbe kapaszkodva.

Hétfőn, február 13-án este moziestre hívták a jegyes- és házaspárokat a Philia Oázis galériavendéglőbe. A 2008-ban készült Szerelempróba amerikai romantikus drámát nézték meg a résztvevők. Kedden, Bálint napon a Philia Oázis étteremben romantikus zenés vacsorán vettek részt a házas- és jegyespárok. Nagy Norbert tenor, a híres Andrea Bocelli tanítványa biztosította énekével a romantikus hangulatot, amelyet a Chef Lorand által készített ínyencségek tökéletesítettek, hiszen néha a szívhez a gyomron át vezet az út.

Szerdán, február 15-én este a Szent József templomban szentmisében imádkoztak a házapárokért, majd Mihály András Imre hegedűművész örvendeztette meg a jelenlevőket Vivaldi Négy évszak című művének előadásával. A házasság hetének rendezvényei tovább folytatódnak, mindenkit hívnak és várnak a bekapcsolódásra.

Forrás: nagybányai Szentháromság plébánia