Először szerveztek farsangi bált a gyergyói főesperesi kerületben

0
1527

Fergeteges poénok,  hangos kacagás, jóhangulatú nótázás és vidám tánc – ezek jellemezték az első alkalommal megszervezett gyergyó főesperesi kerület farsangi báljának hangulatát, amelyre a kerület papjai és munkatársaik kaptak meghívást. A közel nyolcvan fős ünnepségnek a gyergyószárhegyi kultúrotthon szolgált helyszínül, február 10-én, pénteken este. 

A farsangi mulatság, az időszaknak megfelelően egy poénokkal gazdagon tűzdelt produkcióval kezdődött az Orotvai Komák előadásában, amely megteremtette a vidám hangulatot a kosaras bál elején. Az esemény alatt újra találkozhattak vagy éppen ismerkedhettek a plébániák munkatársai, kántorai kötetlen beszélgetésben, táncban. A szervező Dávid György főesperes és  a gyergyószentmiklósi Szent Miklós-plébánia munkaközössége volt, akik jó házigazda szerepben fogadták a meghívottakat.

A mulatságról a tombolasorsolást követően volt aki több bár cipővel vagy könyvvel tért haza, de aki ebben a programpontban nem is mondhatta magát szerencsésnek, ettől függetlenül vidáman térhetett haza a hangulatos alkalom után.

Fórika Krisztina