Szeretetbe kapaszkodva: megkezdődött a házasság hete Nagyváradon

0
315

Hegedűs Katalin és Hegedűs Endre zongoraművészek estjével vette kezdetét Nagyváradon a házasság hete rendezvénysorozat.
Először 1997-ben az Egyesült Királyságban szervezték meg a házasság hetét, Magyarországon a Magyar Evangéliumi Szövetség és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa indította el 2008-ban. A világi és egyházi kezdeményezéshez a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség 2019-ben csatlakozott. Idén egyhetes eseményfolyamot szervez többek között szentségimádással, tematikus tárlatvezetésekkel, filmvetítéssel, táncesttel, hogy felhívja a figyelmet a keresztény értékrenden alapuló házasság és család fontosságára.


Böcskei László, az egyházmegye főpásztora az idei mottóra, Szeretetbe kapaszkodva, reflektálva azt mondta: ha a szeretetre gondolunk, megajándékozottak lehetünk vagy mi magunk ajándékozók lehetünk. Mi, akik a hit fényében élünk, meg kell találjuk azt a forrást, amely hitelessé, maradandóvá, hitelessé teszi a szeretetet, mindazt, amit kapunk vagy adunk, ez pedig Isten szeretete, maga Jézus Krisztus.

Ezt követően a Hegedűs házaspár komolyzenei előadóestjével örvendeztette meg a nagyérdeműt, tanúságot téve hitükről, szerelmükről, összetartozásukról. Házasságunk életünk fő műve, csak ezután következik minden. Van egy szerető Isten, aki vezet bennünket az utunkon, ha megpróbálunk vele élő kapcsolatban lenni: imával, reménnyel, hittel, szeretettel. Ezért jöttünk, hogy ezt az életörömet megosszuk másokkal is — fogalmazott a Hegedűs házaspár a nagyváradi filharmónia nagytermében, ahova nemcsak Nagyváradról, hanem Bihar megye több településéről is érkeztek házaspárok.

Forrás: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye