Kapcsolódás: mi az, ami összehoz és megtart Istenben

Közösségi hétvége a Jókedvű Keresztény Ifjakkal

0
568

Csapatépítő kiránduláson vettek részt a gyergyószentmiklósi Szent István-plébánia fiataljai február első hétvégéjén. A szombat reggeltől vasárnap késő délutánig tartó programért Csorba Melinda bölcsészhallgató és Dezső Renáta, a FIF munkatársa felelt, így a Segesváron megszervezett összerázó hétvégén a közvetlen, családias hangulat garantált volt. Az eseményről Pongrácz Ádám, a Salamon Ernő Gimnázium, XII. osztályos diákja számol be.

Délelőtt 10 órakor érkeztünk meg a szálláshelyünkre, a segesvári Kolping-házba. A közös reggeli után megfogalmaztuk az elvárásainkat a hétvégével kapcsolatban. Természetesen a játékok sem maradhattak ki a programból: a hétvégén bizalomépítő, csapatösszerázó és energizáló játékokban is részünk volt. A kis csapatunk közösen egy izgalmas kihíváson is kipróbálhatta magát, ahol megtapasztaltuk a közösség megtartó erejét, a kölcsönös bizalmat és a csapatmunka szépségeit.

Ebéd után városnézésre indultunk, majd a rövid történelmi áttekintés után, kis feladatok segítségével felfedeztük a várat.

A kreatív feladványok megoldásáról képek és videók is készültek, amiket, a szálláshelyünkre visszatérve közösen néztünk meg. Mindez nagyon jó hangulatban telt és sok-sok élménnyel gazdagodtunk.

Vacsora után dicsőítés következett. Lehetőségünk volt kipróbálni ezt az imaformát is, ezáltal pedig közelebb kerülni a jó Istenhez. Az esti ima után újabb játékra került sor, egy tovább gondolt activityre. A játék rengeteg vicces helyzetet produkált, senki sem bírta ki nevetés nélkül.

Vasárnap, a reggeli elfogyasztása után, a lelkünket újra Istenre hangolva, közös imán vettünk részt. Ezt követően Melinda tanítást tartott emberi kapcsolataink és a jó Isten viszonyáról. A téma során, a vámos Lévi (későbbi Máté) meghívását szemléltük és lehetőségünk volt elgondolkodni azon, hogy Isten minket mire hív. A tanítás végén Renáta tanúságot tett arról, hogy a jó Isten hogyan alakította az ő kapcsolatait.

A program szentmisével folytatódott, ahol mindnyájan megtapasztalhattuk a liturgia közösségi jellegét, mivel a prédikációban együtt gondolkodtunk az elhangzott olvasmányokról, evangéliumról. Ebéd után kiértékeltük a hétvégét, visszatekintettük a programok gyümölcseire és lezártuk csapatépítő kirándulásunk.

Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni szállásadónknak a közreműködésért, Csorba Melindának és Dezső Renátának a programért, továbbá tisztinknek a fenséges étkezések biztosításáért. Biztosan folytatjuk!

Pongrácz Ádám