Ferenc pápa újra üzent a lisszaboni világtalálkozóra készülő fiataloknak

0
705
Fotó: Vatican News

Gyorsan közeleg a következő ifjúsági világtalálkozó, amelyet 2023. augusztus 1-6. között tartanak a portugál fővárosban, Lisszabonban. Fél évvel a találkozó előtt Ferenc pápa újabb videóüzenettel buzdítja a fiatalokat. Örül a 400 ezer eddigi jelentkezőnek, arra kérve őket és társaikat, hogy tekintsenek mindig a távlatokra, de ne csak szemmel, hanem főként szívvel.

„Kedves fiatalok! Közeledik az Ifjúsági Világnap és még ha néhány hónap hátra is van, már 400 ezer fiatal regisztrált. Ez meglep engem és boldog vagyok, hogy ilyen sok fiatal eljön, mert szükségük van a részvételre. Van, aki azt mondja: „elmegyek turistaként”. Ám a fiatal azért jön, mert legbelül szomjazik a részvételre, a megosztásra, tapasztalatainak elmondására és mások tapasztalatának befogadására. Ők távlatokra szomjaznak” – fogalmaz a szentatya buzdító üzenetében. Hozzáteszi: a találkozón a résztvevők megtanulhatják, hogy mindig a látóhatárra tekintsenek, hogy mindig tovább nézzenek. Ferenc pápa arra hívja őket, hogy ne építsenek falakat életük elé, hiszen a falak bezárnak, a távlatok viszont növekedésre indítanak.

„Tekintsetek mindig a távlatokra, de ne csak szemmel, hanem főként szívvel. Nyissátok meg szíveteket más kultúrákra, más fiatalokra, akik szintén eljönnek erre a világnapra. Tágítsátok ki a horizontot és nyissátok meg a szíveteket! Köszönöm, hogy már ilyen korán jelentkeztetek. Reméljük, hogy mások is követik példátokat! Isten áldjon meg benneteket és a Szűzanya őrizzen titeket. Imádkozzatok értem, én is imádkozom értetek. Ne feledkezzetek el nemet mondani a falakra és igent a távlatokra!” – hangsúlyozza a szentatya.

Forrás: Vatican News