Lehet még jelentkezni szenior örömtáncra Marosvásárhelyen

0
586
Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Kacsó Katinka és Cosma István, a Gyulafehérvári Caritas marosvásárhelyi Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központjának szeniorörömtánc-oktatói olyan mozgásformát kínálnak fel a szépkorúaknak, amely mindamellett, hogy örömet okoz, kíméletesen mozgatja át a szervezetet, serkenti az agyműködést, így segít a demencia kialakulásának megelőzésében és kiváló alkalmat biztosít a társas kapcsolatok megélésére is.

A szenior örömtánc nem tanfolyam, sokkal inkább egy olyan táncklub, ahol páros táncokat, körtáncokat, sortáncokat, négy- vagy hatpáros táncokat és kontratáncokat tanulhatnak a résztvevők egyedi koreográfiák mentén. A tánctanulás változatos stílusú, különböző korokból és kultúrákból származó zenére történik. Felcsendülnek klasszikus művek, népzene, régi és új slágerek, keringők, polkák, tangók, indulók, szving, rock and roll és latin ritmusú dallamok.

A részvételhez nem szükséges sem előzetes tánctudás, sem állandó partner, mivel a találkozások során mindig az éppen jelenlévők táncolnak együtt a nemek arányától függetlenül. Nincs szükség különleges öltözetre sem, csupán egy pár kényelmes cipőre. Az oktatók szeretettel várnak minden olyan időskorút, aki szeret vagy szeretne megtanulni táncolni, és szívesen csatlakozna egy baráti közösséghez.

Időpont és helyszín:
Az új csoportot január 19-én 11 óra 30 perctől indítják a táncoktatók a marosvásárhelyi Caritas Házban, a Mărăști utca 36. szám alatt. Érdeklődni és jelentkezni Kacsó Katinkánál lehet a 0741 258 194-es vagy a 0265 213 509-es telefonszámok egyikén munkanapokon 8 és 16 óra között.

Korábban bővebben, a Romániában egyedi kezdeményezésről ITT írtunk.

Forrás: Gyulafehérvári Caritas