Magamra találva?!

Ifjúsági lelkinapot tartottak Csík kerület fiataljainak

0
907

Magamra találva?! címmel keresték a saját istengyermeki identitásukat a csíki fiatalok a december 17-én tartott Csík kerületi ifjúsági lelkinapon, amelyen mintegy hatvan vettek részt.

Csapatmunka, ismerkedés, karácsonyra hangolódás… Többek között ezek a szavak juthatnak eszünkbe, ha a szombati ifjúsági lelkinapra gondolunk, amely Csíkszeredában került megrendezésre. A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség keretein belül szervezett esemény főszervezője és koordinátora, a fiatalok segítségével, Forró Csaba Roland volt mint a csíki kerület ifjúsági lelkésze.

A Szent Ágoston-plébánia hittantermét hamar betöltötték a fiatalok. Jó volt látni, ahogyan érdeklődés csillog a szemükben és kíváncsian érkeznek. A nap első programjaként a cserkészek játékokkal segítették az ismerkedést, a feloldódást és az egymásra hangolódást. Ezt követően Balázs Barnabás gyimesbükki gyakorlati éves kispap tanító gondolatai következtek, melyben megerősítette a fiatalokat Isten mélységes szeretete iránt. A szeretet iránt, amellyel öröktől fogva mindörökké szereti gyermekeit. Majd kiscsoportokban folytatódott a hallottak elmélyítése.

A közös ebéd jó alkalmat teremtett a felszabadult társalgásoknak, így öröm volt nézni, ahogyan kisebb-nagyobb csoportokba verődve élettel teli légkört teremtettek a fiatalok. A csoportokon belüli visszajelzéseket közös ifjúsági énekpróba követte, ezzel is hangolódva a nap zárásaként szolgáló szentmisére.

Dánél Boglárka így foglalta össze a napot:

„A lelkinap számomra nagyon felemelő volt! Ismét ráébredtem arra, hogy az Isten milyen csodálatos! (Minden hajatok szála számon van tartva!) Nekem a legjobban az Isten szerelmes levele tetszett. Vagány volt a kiscsoport is, meg az egész program. Azt is megtudtam, hogy milyen módjai vannak az imádkozásnak. Azelőtt úgy gondoltam, hogy keveset imádkozom, de így megtudtam, hogy nem. Köszönöm, hogy részt vehettem és, hogy ismét tanulhattam érdekes és hasznos dolgokat!”

Molnár Balázs pedig így:

„Nekem a lelki nap hatalmas feltöltődést nyújtott! Sokat segített, hogy még inkább ráhangolódjak a karácsonyra és, hogy még jobban megismerjem azt az embert, akit Isten megteremtett olyannak, amilyennek, azaz, engem. Hálás vagyok a szervezőknek, azt éreztem a program alatt, hogy nagyon jól ki lett ez dolgozva. Valóban nagyon hálás vagyok érte!”

Minden alkalommal jó új szempárokat látni, és rádöbbenni, hogy minden korosztálynak szüksége van a lelki feltöltődésre, a Jézussal való találkozásra. Remélem ezen fiatalok közül többel is találkozhatunk az elkövetkezendő években és, hogy a lelkükbe hintett magvak idővel jó gyümölcsöt hoznak.

Karda Dalma

Fotó: Forró Csaba Roland

MEGOSZTÁS