Gyulafehérvár és Kolozsvár egy családot alkot, együtt van reménye a sikeres jövőre

0
790

Diósi Dávid dékán kezdeményezésére került sor a Római Katolikus Teológia Kar kolozsvári intézetében a Szent Család szálláskeresésére. Az ünnepséget a gyulafehérvári szeminárium diakónusai vezették, a kar Szentegyház utcai épületének különböző szintjein a kolozsvári intézet évfolyamai fogadták a Szent Család képét.

Az ünnepi szentmise celebránsa, András István gyulafehérvári szemináriumi rektor a kar családias jellegét emelte ki: Gyulafehérvár és Kolozsvár egy családot alkot, együtt van reménye a sikeres jövőre. Elnélkedésében Mayer Nándor diakónus azt a reményt tárta fel, hogy Isten a pusztát is termékennyé teszi: a vásári forgatagban is vegyük észre a templom csendjét, ahol Zakariáshoz és Erzsébethez hasonlóan találkozhatunk a feladott reményeinket teljesítő Istennel.

Az estzáró agapén a jelenlévők köszöntötték a születésnapját ünneplő Diósi Dávid dékánt, kérve rá Isten áldását. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Soós Anna, a BBTE rektorhelyettese.

A házigazdák nevében Nóda Mózes intézetigazgató megköszönte a szervezőknek és a szeminárium tanárainak, diakónusainak a karácsonyt előkészítő szép ünnepet.

András Szabolcs

Fotó: Dobos Henrietta