Lelki napot tartottak bérmálkozók számára

0
622

A gyergyószentmiklósi Szent István-plébánián lelki napot tartottak december 17-én a bérmálkozók számára. Az esemény szervezői és koordinátorai Dezső Renáta és Dénes Kriszta voltak, akiknek a résztvevők hálájukat fejezték ki az izgalmas, fejlesztő és élménydús napért. Az eseményről Kozma Hanna és Fehér Koppány számol be.

A rendezvény hangulatos volt. Az elejét játékokkal indítottuk, amelyek főként csapatépítő jellegűek voltak, majd ezt követően jött a fejlesztő és interaktív beszélgetés a koordinátorokkal a kezdetben Saul nevezetű, majd Pálként ismert „tizenharmadik apostol” életéről. Ez segített nekünk abban, hogy megértsük, Isten mennyire szeret minket, és milyen megbocsájtó az emberekkel szemben. Ezután a Szentlélek hét ajándékának bemutatása következett, melyeket mókásan afféle „szupererőknek” neveztünk. Ezeket a bérmálkozás által kapjunk meg, melyek használata mindig ott van nekünk, úgymond a farzsebünkben és akkor húzzuk elő, vesszük használatba, amikor csak szeretnénk. Ezek nem mások, mint az istenfélelem, bölcsesség, értelem, jó tanács, tudomány, lelki erősség és jámborság.

A tartalmas előadások után kaptunk félórányi szünetet, ami alatt biztosítottak nekünk szendvicseket és forró teát. A szünet után felöltöztünk és átsétáltunk a templomba, ahol egy szentségimádáson vettünk részt, melynek elején egy személyes történetet hallhattunk, majd lehetőség volt rá, hogy egyenként levelet írhassunk Istennek/Jézusnak. A leveleket, megírásuk után borítékba raktuk, majd egy kis fehér kosárkába gyűjtöttük. Biztosítottak arról, hogy a levél a vasárnapi szentmisén eljut a címzetthez. A felemelő szentségimádás után a plébániára visszaérve három kiscsoportra osztottak minket, ahol megbeszéltük és kiértékeltük az aznap történteket és tanultakat.

Fontos megemlítenünk azt, hogy mennyire összeszedett és izgalmasan levezetett volt ez a rendezvény. Hálásak vagyunk Renátának és Krisztának, amiért ennyire közvetlenek, lelkesítőek és barátságosak voltak velünk és izgalmas előadásmódjukkal folyamatosan fenntartották az érdeklődésünket, figyelmünket. Emellett köszönetet szeretnénk mondani a gyergyószentmiklósi Szent István-plébániának és a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészségnek (FIF), hogy lehetőséget adtak, arra hogy létrejöjjön ez a lelki nap.

Fehér Koppány, Kozma Hanna