Mit kezdjünk a testünkkel?

0
236

Marosvásárhelyen a Magvető közösség termében tartották a TestTeo hétvégét az Ő az út! ifjúsági szolgálat szervezésében november 11−13. között 33 lelkes résztvevővel.

A hétvége ezúttal Szent II. János Pál pápának a szexualitásról tartott tanításai mentén kísérte végig az érdeklődőket, többek között olyan kérdésekre keresve a választ, hogy: Mi az élet értelme? Mi szükségünk van a testünkre? Hogyan érdemes élni? Mire jó a szexualitás?

Nagy álmunk teljesült, amikor a tavaly, 2021 őszén először rendeztük meg az Ő az út! ifjúsági szolgálat keretében a TestTeo hétvégét magyarországi testvérek (TestTeo) segítségével. Idén november 11−13. között 33 lelkes résztvevővel ismét megtartottuk ezt a hétvégét Marosvásárhelyen, a Magvető közösség termében. Örömmel tapasztaltuk a résztvevők nagy nyitottságát, érdeklődését. Egyedülállók, párok és házasok egyaránt arról számoltak be, hogy igazán maradandó élmény volt számunkra megismerkedni ezzel a tanítással, együtt haladni ezen az úton, hallani a különböző élettörténeteket, együtt ünnepelni a szentmisét és imában Isten elé vinni a szexualitás területen szerzett sebeket, kérve tőle a gyógyulást.

Résztvevők élménybeszámolója

„Kincsként fogom fel. Olyan ajtó nyílt ki előttem, amin már rég kopogtatok. Nagyon sok kérdésemre választ kaptam, és sok görcsömet, gátlásomat sikerült legyőznöm.” (K. L.)

„Nagyon meghatározó élmény volt számomra, főleg most, hogy közeledik az esküvőnk a párommal. Örvendek, hogy hallhattam arról, hogyan lehet Istennek tetsző módon megélni a szexualitást, hogyan illeszkedik az eredeti, nagy tervébe Istennek a házasság. Sok új információt hallottam, melyekre mind rácsodálkoztam. Többször éreztem nagy örömöt a szívemben azt hallva, hogy milyen csodálatos rendeltetése van a házasságnak.” (L. R.)

Reményeink szerint a jövőben újra megszervezhetjük TestTeo a hétvégét, addig is hordozzuk imába a résztvevőket és mindazt, amit Isten elindított bennük, illetve a szervező csapatot. Áldásos adventet kívánunk!

Az Ő az út! csapata