Ökumenikus ifjúsági napokat tartottak Nagyváradon

0
768
Fotók: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Ökumenikus ifjúsági hétvégét szervezett a város keresztény fiataljainak a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség november utolsó hétvégéjén. Pénteken a közösen vállalt küldetésről, szombaton a várakozásról és az adventi előkészületről szóltak a foglalkozások, amelyeket a püspöki palota alagsori rendezvénytermében tartottak. Az első adventi gyertya meggyújtásával zárták le a programsorozatot.

Az eseményen a Szent Ferenc Alapítvány nagyváradi, Szent Angéla gyermekotthonának kis lakói mellett részt vettek a város keresztény ifjúsági csoportjai is felekezettől függetlenül. Karettka Anett főszervező elmondta: a szinodalitás nyomán hozták tető alá a rendezvénysorozatot a felekezettől független közös dicséret és szolgálat jegyében, illetve, hogy az egyes keresztény felekezetek fiataljai megismerjék egymást.

Orosz Roland ifjúsági lelkész úgy látja, hogy a személyes megszólítás és a személyes kapcsolatok építése által lehet elsősorban megszólítani és közelebb hívni az egyházhoz a fiatalságot. A megismerkedés, a baráti kapcsolatok kialakítása, erősítése révén ezt a célt is igyekezett szolgálni ez a hétvége. Az előadások, csoportos beszélgetések és játékok mellett a dicsőítő zenéjé volt a főszerep a püspöki palota alagsorában, hiszen a fiatalos könnyűzene útján egyszerűbb eljuttatni a fiatalsághoz az evangéliumot. A rendezvényt a székesegyház előtt felállított adventi koszorúnál az első gyertya meggyújtása zárta: a fiatalság képviselői lobbantották fel a várakozás első lángját.

Az ifjúsági hétvégéről készült videóösszeállítást ITT lehet megnézni.

Forrás: Vár-lak Ifjúsági Központ Nagyvárad; Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye