Jótékonysággal adventre hangolódni

0
653
Fotók: Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala

A szentegyházi Mártonffi János Általános Iskola V−VIII. osztályos tanulói nagy drukkal csatlakoztak be és készítették az elmúlt héten az adventi koszorúkat György Ida hitoktató, a Szent Gellért Alapítvány munkatársának vezetésével. A hetedikesek maguk árusították a szebbnél szebb asztali díszeket, gyűjtve Dávid és Máté fejlesztő eszközeire, amelyek összesen 7900 lejbe kerülnek. A jótékonysággal összekötött koszorúkészítésről, a programokról a Szent Gellért Alapítvány munkatársai számolnak be.

Adventi koszorúkészítés, lelki út (diákok lelki hangolódása a karácsonyra), élő Betlehem, karácsonyi kavalkád és adventi kalendáriumok, asztaldíszek, gyertyák készítése. Nekünk, Szent Gellért-eseknek az adventi idő mindig gazdag, fáradtságos, izgalmas és örömteli. Hivatásunknak érezzük, hogy a reklámoktól hangos világunkban életben tartsuk a hitet, az ehhez fűződő hagyományokat, az advent igazi értelmét: a Jézusvárást.

Örülünk, hogy sokan vannak, akik meghallják nem túl hangos hangunkat és bekapcsolódnak programjainkba, jótékonykodásainkba. Bár sokadik éve kötünk koszorút advent szombatján, sosem volt még ennyi gyerek (és felnőtt), mint most.

A rendezvényünket különlegesnek éltük meg, mert:

Nagyon népszerű volt, 180 gyermek jött el (az anyukákat nem számoltuk) a Gábor Áron Művelődési Házban tartott adventi koszorúkészítős napunkra.

Adománygyűjtési „akcióval” fűszerezett volt, hisz a „Hatásos Hétások” (plusz az ötödikes Gergő és Máté) nagy lelkesedéssel vitték el az otthonokba az előző héten erre a célra előkészített adventi koszorúkat, adományokat gyűjtve a „Hajrá Máté! Hajrá Dávid!”projekt támogatására (a koszorúk készítésében minden mártonffis ötnyolcas tanuló részt vett György Ida hitoktató és Szent Gellért Alapítványos munkatárs koordinálásával).

A hetedikes „futárok” a koszorúk szállítására igénybe vették az „Ataxit”, György Ata sérültünk utánfutóját. A bicikli-utánfutó végül nemcsak koszorú, hanem személyszállításra is bevettetett, Ata nem kis örömére. A mártonffis negyedikesek Bíró Erika tanítónővel otthonról hozott harapnivalókkal és innivalókkal gyűjtöttek adományokat Máténak és Dávidnak. Még muzsikáltak is az osztály „zenészei”. A koszorúkészítőknek jól jött egy kis „muníció”.

Az adománygyűjtő perselyekbe sokan dobták be nagylelkű adományaikat. A rendezvényre Dávid is eljött családjával, így találkozhattak az adománygyűjtők a kedvezményezett sérült kisfiúval. Sikerült az állandóan mozgásban levő Dávidot becserkészni egy fotóra és egy „hajrá Dávid” kurjantásra.

Környezetkímélő volt, hisza koszorúk díszítőelemei természetes anyagok voltak (toboz, makk, gesztenye, száraz növények) amelyeket az alapítvány felnőtt sérültjei gyűjtögettek a nyár folyamán.

Nagyszerű csapatmunka volt, mertmunkatársaink mellett sérültjeink és önkéntesek is segítettek a koszorúk készítésében, a két mikrobusznyi kellék ki és bepakolásában.

Vajon hány otthonba került adventi koszorú advent szombatján? Nem is tudjuk kiszámolni…

180 (szentegyházi, kápolnásfalusi és székelyudvarhelyi) gyermek kötött koszorút (sokan többet is), kb. 45 koszorú vittek el otthonokba a gyermekek jótékony célra, kb. 80 koszorút rendeltek és vásároltak székhelyünkön és a vasárnapi vásáron támogatva alapítványunkat.

Köszönjük Szent Gellért-esek, sérültek, gyermekek, önkéntesek, támogatók! Köszönjük jó Isten, aki 2000 éve elküldted a te Fiadat. Mi 2022-ben így készülünk az ő születésnapjára.

Forrás: Szent Gellért Alapítvány