Ferenc pápa két nőt nevezett ki vatikáni pozíciókba

0
302
Fotó: Vatican News

A pápa Raffaella Giulianit a Szent Régészeti Pápai Bizottság titkárává, Antonella Sciarrone Alibrandit pedig a Kulturális és Oktatási Dikasztérium titkárhelyettesévé nevezte ki. A Római Kúriában és a kapcsolódó intézményekben emelkedik a nők száma a felelős beosztásokban.

A pénteki pápai kinevezések előtérbe állítják a nőket: a Szent Régészeti Pápai Bizottságról van szó, amelynek Ferenc pápa megújította vezetését. Az eddigi titkárát és tagját, Pasquale Iacobone prelátust a bizottság elnökévé nevezte ki, Raffaella Giulianit pedig, az intézmény eddigi tisztviselőjét a bizottság titkárává és tagjává. A római és házas Raffaella Giuliani a katakombákról szóló számos szöveg szerzője. Szeptember 16-án a pápa a Cultorum Martyrum Pápai Akadémia „magisterévé” nevezte ki.


A Kulturális és Oktatási Dikasztérium titkárhelyettesévé a szentatya kinevezte Antonella Sciarrone Alibrandi professzort, a Szent Szív Katolikus Egyetem prorektor-helyettesét. Antonella Sciarrone Alibrandi a milánói Katolikus Egyetem Bank-, Pénzügy- és Biztosítástudományi Karának gazdasági jog professzora. A professzor többek között a Gazdasági Jogi Professzorok Egyesületének elnöke is. A pápa továbbá kinevezte az Aquinói Szent Tamás Pápai Akadémia új titkárát is Luca Tuninetti professzor személyében, aki a Pápai Orbán Egyetem Filozófiai Karának dékánja.

Forrás: Vatican News