Szakkollégiumot alakítottak a teológusok

0
915
Az első találkozó a szervezési kérdések megbeszélése mellett lehetőséget teremtett az egyház és társadalom viszonyáról szóló személyes álláspontok ütköztetésére.

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem keretében működő Római Katolikus Teológia Kar hallgatói és oktatói létrehozták a Collegium Augustinianum Szakkollégiumot, azzal a céllal, hogy a teológiai kutatás iránt behatóbban érdeklődő egyetemisták számára szakmai hátteret biztosítson. Az új teológiai szakkollégium a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet szakkollégiumi rendszerének is szerves tagja lesz.

A szakkollégium tagjai az első találkozón a célokról és lehetőségekről beszélgettek: szakembereket fognak meghívni az erdélyi vallásosság témájában, előadás-felkészítőket fognak tartani a diákkonferenciák és államvizsgadolgozat-megvédése előtt, terepgyakorlatot is fognak szervezni, illetve folytatják a vitaestek sorát. Ugyanis az első találkozó a szervezési kérdések megbeszélése mellett lehetőséget teremtett az egyház és társadalom viszonyáról szóló személyes álláspontok ütköztetésére. A beszélgetés moderátora, Holló László egyetemi tanár válaszolt a résztvevők ide vonatkozó kérdéseire, illetve rávilágított az egyházi tanítás és személyes meglátások közti találkozási pontokra. A szakkollégium tevékenységéről annak blog-oldaláról lehet tájékozódni. Az új teológiai szakkollégium a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet szakkollégiumi rendszerének is szerves tagja lesz.

András Szabolcs