Több száz gyimesvölgyi ünnepelte Krisztus királyt imakilenceddel

0
1028
Fotók: Gyimesközéploki Római Katolikus Plébánia/Facebook

Krisztus király főünnepére a Gyimesvölgye hívei kilenceddel készültek: közel hatszázan jelentkeztek a kilenced elvégzésére, de ennél sokkal többen voltak, akik akár csak egy órára is, de bekapcsolódtak.

Tíz évvel ezelőtt Antal Ibolya, aki a Gyimesbükki Rózsafüzér Társulatok világi elnöknője volt, indította el ezt a kedeményezést. A kilencedet nem hagyományos formában végezték, hanem a nap 24 órájából egy vagy több személy felvállalt egy vagy több órát, amely során imádkozni fog Krisztus királyhoz: rózsafüzért, litániát, keresztutat végez stb. Az imádságot végezheti otthon vagy akár a templomban. Ez a kezdeményezés idén 10 éves lett, és a szervezők úgy érezték, hogy eljött az ideje egy különlegesebb alkalomnak: a kilenced befejező három óráját a templomban az egész Gyimesvölgye Társulat tagjaival együtt végezték.

Tizennégy évvel ezelőtt szintén a gyimesközploki Szent Mária Magdolna plébániatemplomból indult a társulat tagjainak a nagy találkozója. Molnár Mária Ibolya, a gyimesközéploki társulatok világi elnöknőjével, valamint Bilibók János főgondnokkal közösen meghívték a szentségimádásra a Gyimesvölgye híveit ezzel a mottóval: „Jöjjön el a te országod!” Az alkalmat este kilenc órától szentségimádással kezdték, majd éjfélkor szentségi áldásban részesültek, ezt követte az ünnepi szentmise Krisztus király tiszteletére. A szentmisével lezárták a kilencedet. Együtt ünnepeltek a kosteleki, gyimesbükki, hidegségi, felsőloki, komjáti rózsafüzér társulati tagok is. Becze Lóránd kosteleki plébános a szentségimádás alatt gyóntatott, Mazai Tihamér gyimesbükki káplán segédletével. A zenei szolgálatot Antal Zoltán kántor végezte. A szervezők úgy ígérik, jövőre a komjáti templomba várják majd a híveket.

Forrás: Gyimesközéploki Római Katolikus Plébánia