Erdélybe látogat a Képmás-est

0
600
Plakátok: Képmás magazin

Az elkövetkező napokban nálunk is megszervezik a magyarországi Képmás magazin kulturális estjeit. Hogyan állunk az ünnepi rendrakáshoz, milyen komfortra van szükségünk a valódi ünnepi hangulat eléréshez – erről a témáról lesz szó Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában pedig a média aktuális kérdéseiről fognak beszélgetni, például a bulvár etikai határairól.

Két alkalommal két különböző helyszínen megrendezett estek egyike a Színház és pszichológia sorozat népszerű adventi témáját viszi Sepsiszentgyörgyre, ezúttal helyi színészekkel és erdélyi szakértővel: Ünnepi készülődés, házimunka és ami mögötte van… Kinek mit jelent a rend? Hogyan állunk az otthoni munkamegosztással? Mi kell a hétköznapi komfortérzetünkhöz és az ünnepi hangulathoz? – ez lesz a téma november 23-án este 19 órától a sepsiszentgyörgyi Fidelitas Hotelfonferenciatermében (Strada Berzei 14.). Az est címe: Rakjunk egy kis rendet! Az alkalom témáját színházi improvizációs jelenetek fogják illusztrálni Vass Zsuzsanna és Derzsi Dezső, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának tagjainak közreműködésével. A témát Kakassy Blanka coach-szakértővel boncolgatja Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője. A jelenetek ötletgazdája Szám Kati.

A másik alkalom egy rendhagyó Képmás-est, amelyen a Képmás magazin teljes szerkesztősége részt vesz. A magyar szerkesztőség közös gondolkodásra várja a külhoni média tagjait és minden érdeklődőt, aki egyetért abban, hogy a média korunk egyik legfontosabb véleményformáló tényezője, olyan eszköz, amellyel sokat lehet rontani és javítani az életünkön. Van-e küldetése a médiának az információ közvetítésén és a szórakoztatáson túl? Mi az újságíró felelőssége lapzárta után? Hol vannak a bulvár etikai határai? Ezekről és az objektivitás illúziójáról beszélget Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője a Képmás magazin és a kepmas.hu szerkesztői és helyi újságírókkal november 24-én 17:30-tól a csíkszeredai Zengő Térben (Petőfi utca 35.).