Kinesztetikatréner-képzést indítottak a Szent Erzsébet Idősek Otthonában

0
885
Fejleszti a személyes mozgás minőségét, de az ápolás, a gondozás, valamint a terápia minőségét is. Fotók: Kiss Gabriella Facebook-oldala

A mozgásérzékelés tudományára és művészetére fókuszáló, I. fokozatú kinesztetikatréner-képzést indítottak november 14. és 18. között a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősek Otthonában Márton András, Péter György, és Pfemeter Mária vezetésével – tájékoztat Facebook-oldalán Kiss Gabriella, a Szent Erzsébet Idősek Otthonának szakmai vezetője.

A kinesztetika annak a megtapasztalástudományi irányzatnak a megnevezése, amely a mozgáskompetenciát mint az emberi élet központi, meghatározó alapját kutatja. A kinesztetika fogalma a mozgásérzékelés tudományaként/művészeteként írható le. Fejleszti a mindennapi tevékenységeink során végzett mozgások minősége és különbsége iránti érzékenységünket.

A kinesztetika keretén belül több mint 20 éve folyik az emberi mozgás megtapasztalható különbségei módszeres és differenciált leírásának fejlesztése. Már a kezdetektől kiemelt érdeklődéssel kutatják az érintés és mozgás révén történő interakciókat.

A kinesztetika korosztálytól függetlenül hozzájárulhat bárkinek a személyes vagy szakmai fejlődéséhez. A kinesztetika jelentősége különösen kiemelkedő azon szakterületeken, amelyek egyértelműen testi kontaktussal járnak, mivel fejleszti a személyes mozgás minőségét, fejleszti az ápolás, a gondozás, valamint a terápia minőségét, és ezáltal a magunk és a másik személy egészségét.

Forrás: Kiss Gabriella Facebook-oldala