Hogyan hasonlíthatunk Szent Erzsébethez? Erre keresték a választ Gyergyószentmiklóson

0
679
Ma is időszerű az Erzsébetéhez hasonló magatartás. Fotók: Keresztes Zoltán plébános

Árpád-házi Szent Erzsébet munkásságát bemutató tevékenységet szerveztek közel 60 személy részvételével november 18-án a gyergyószentmiklósi Szent István Ereklyéinek Átvitele Plébánia nagytermében. Az egybegyűlt szülők, gyerekek, pedagógusok Ferenczi Júlia hitoktató irányításával nyerhettek bepillantást Szent Erzsébet példás életútjába, ténykedéseibe.

A gyerekek is bekapcsolódtak a beszélgetésbe és felismerték, hogy napjainkban miként tudnának ők is „Erzsébetként” megnyilvánulni. Minden gyerek megfogalmazhatta, hogy a tárgyi adakozás mellett hogyan vihetik be a hétköznapjaikba az alázatot, milyen viselkedés lenne szükséges, hogy hasonló lelkülettel forduljanak társaik felé. Felismerték, hogy mennyire időszerű ma is az Erzsébetéhez hasonló magatartás.

Ezt követően kézműves tevékenységre került sor, ahol egy jelképes adakozó Erzsébetet készíthettek el a gyerekek, valamint megismerkedtek a Szent Erzsébet közbenjárását kérő imával is. A találkozás záró részét a plébánia gitárcsoportja tette hangulatossá.

A tevékenység lezárásánál mindenki megfogalmazta, hogy milyen útravalóval távozik, és a jelképes „kenyérosztás” után azzal az elhatározással távoztak, hogy igyekeznek hasonlítani a „Krisztus szívével szerető” Szent Erzsébethez.

Antal Kinga