A papság útjára léptek – admisszió és beöltözés Gyulafehérváron

0
1190
Fotók: Kováts Álmos/SIS

Admisszióban részesültek és magukra öltötték a reverendát a gyulafehérvári papnevelő intézet harmadéves kispapjai október 30-án, vasárnap a 10 órakor kezdődő szentmise keretében. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Kovács Gergely érsek volt, jelen volt Jakubinyi György nyugalmazott érsek, a nagy- és kisszeminárium elöljárói, tanárai, a beöltözendők plébánosai és családtagjaik.

Kovács Gergely érsek homíliájában a Jézussal való találkozás fontosságát emelte ki, rámutatva arra, hogy mi kell megtegyük a lépést Jézus felé, hiszen Zakeus is ekképpen cselekedett. Zakeus nem törődik azzal, ha nevetség tárgyává válik az emberek szemében, mivel számára a Jézussal való találkozás sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint a látszólagos szégyen. Sőt, Jézus betér Zakeus hívására az ő hajlékába, egy bűnös ember házába. Jézus nem tesz bűneiért szemrehányást, hiszen ő mindenkihez be akar térni. Befogadjuk-e mi Jézust, aki a mi házunkban akar megszállni? – fogalmazta meg kérdését a főpásztor.

A beöltözendőkhöz szólva az érsek rámutatott, hogy az admisszió által a nyilvánosság előtt fejezik ki szándékukat a harmadévesek, hogy a papság útjára kívánnak lépni, szolgálva Krisztust, az egyházat, és még inkább elmélyülve az Isten- és emberszeretet gyakorlásában.

A homíliát követően sor került az admisszióra, amelyet a reverendák megáldása és a beöltözés követett.

Isten tegye teljessé a jót, amit megkezdett bennük!

Forrás: Seminarium Incarnatæ Sapientiæ Facebook-oldal