Az angyalok a városban újra szárnyra kelnek

0
606
A tavalyi jótékonysági akció képei. Fotók: Angyalok a városban Facebook-oldal

Hogy újra szárnya kelhessenek az angyalok a városban, megkezdték idei adománygyűjtő tevékenységüket, hogy száz árva gyermeknek száz kabátot adományozzanak karácsonykor. Az Angyalok a városban Egyesület a marosvásárhelyi ll. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumból nőtte ki magát. Az önkénteseik a mostani 9–12-es diákok.

A tavalyi 100 lélek – 100 cipő elnevezésű adománygyűjtő tevékenységük sikeresen zárult, így ezen fellelkesedve az idei adománygyűjtő akciójuk mottója 100 lélek – 100 kabát. A városban élő 100 árva és elhagyatott gyereknek szeretnének örömteli karácsonyt varázsolni. Idén az angyal minden gyereknek egy meleg, vadonatúj, minőségi kabátot hoz. Akárcsak tavaly, idén is saját tetszés szerint választhatják ki az üzlet polcairól. Azért a kabátra esett a választás, mert a megajándékozottak életében hiánycikk a kabát. Azt szeretnék, hogy méretben és modellben is megtalálják maguknak a tökéletes kisködmönt.

Az adományokat több ízben gyűjtik össze. Olyan üzletek támogatják a kezdeményezést, amelyek lehetővé teszik, hogy egy-egy adománydobozt helyezzenek ki a boltokba, ahol a vásárlók lehetőségeik szerint hozzájárulhatnak a nemes szándék megvalósításához. A templomokban is szerveznek gyűjtést. Illetve adományaikat az alábbi bankszámlára is utalhatják: RO76 BREL 0002 0031 9498 0100 – Libra Bank. Mindezek mellett Revoluton is lehetőséget nyújtanak a támogatni vágyó személyeknek: a 0740 992 990-es számon Kovács Lajos-Alpár elérhetőségen. A személyes adományok átvételéről Baranka Katalin gondoskodik, aki a 0774 089 877-es telefonszámon érhető el.

„Tudjuk, hogy nem segíthetünk mindenkin, de most mindenki segíthet valakin! Nekik egy kabát, nekünk pedig lélekmelegítő, hogy 100 gyereket derítünk mosolyra!” – összegzi a kezdeményezés lényegét Baranka Katalin, az Angyalok a városban Egyesület alelnöke.