Tehetségtámogató ösztöndíjprogram diákoknak

0
484
Fotó: Juventutti Alapítvány

Sokszor találkozni olyan történetekkel, ahol egy csodálatos gyöngyszem anyagi támogatás hiányában hullócsillagként tűnik el az égboltról. A Fenomén egy olyan pályázati program, amely 0−XII. osztályos, tehetséges gyerekeknek kíván anyagi lehetőséget biztosítani az álmaik megvalósításához, hogy a csillogásuk szüntelenül ragyoghasson tovább. A pályázatokat november 11-ig lehet beküldeni a csíkszeredai székhelyű Juventutti Alapítványhoz.

A Juventutti Alapítvány mindig is hitt abban, hogy a gyerekek a jövő, az ő támogatásuk egy szebb holnap legbiztosabb alapja. Ezért egy olyan pályázati lehetőséget álmodtak meg, ahol bárki, aki az alapítvány által megfogalmazott rendszabályzatnak megfelel, benyújthatja a pályázati dokumentációját, amiben lehetősége van elmondani, hogy ő miben és miért kiemelkedő, különleges és/vagy tehetséges. A tehetség önmagában nem elég, ha ezt valaki nem ismeri fel, nem támogatja és gondozza. Ehhez kérik az alapítvány munkatársai a tanítók, pedagógusok segítségét, hogy karolják fel ezeket a gyerekeket és támogassák álmaik megvalósításában azáltal, hogy segítenek a pályázat előkészítésében és benyújtásában.

A program azoknak a 0−XII. osztályos diákoknak szól, akik hátrányos körülmények között nevelkednek és tenni szeretnének az álmaikért, akik számára az ösztöndíj egy lépcsőfok lenne a fejlődés útján. Az ösztöndíj részleteiről, s arról, pontosan milyen tevékenységekre kérhető az anyagi támogatás, milyen összegben, milyen papírok, adatok szükségesek a pályázat benyújtásához, IDE kattintva lehet olvasni.

A pályázatokat 2022. november 11-ig lehet személyesen bevinni az alapítvány székhelyére vagy postai úton beküldeni a következő címre: Csíkszereda, Kőrösi Csoma Sándor út, 2 szám, Hargita megye, irányítószám: 530101.

A Fenomán programról további információk ITT találhatóak.

Forrás: Juventutti Alapítvány