Újra lesz egymillió csillag akció

2
774
Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Két év után újra kivonulhatunk a közterekre és megszervezzük az Egymillió csillag a nélkülözőkért szolidaritási akciót – írja közleményében a Gyulafehérvári Caritas. Október 14-én, pénteken 18 órától ismét felragyognak az együttérzés lángjai, mécsesekkel világíthatunk meg egy-egy közteret, ahol minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. Lehetőség mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére fontos számunkra a közösségünk és érdekel bennünket a nélkülözők sorsa.

Az elmúlt két évben a virtuális térben lehetett megtartani az Egymillió csillag a nélkülözőkért akciót, így a tavaly 7.192 lej gyűlt össze, amelyet a gondozásunkban lévő személyek ellátására fordítottunk. Köszönjük!

Felajánlásával idén is bárki segítheti egy nélkülöző gyermek, fogyatékkal élő fiatal, vagy beteg idős személy ellátását. Például: 20 lej elég egy meleg ebédre, 90 lej elég egy óra otthoni ápolásra, 100 lej elég egy óra fejlesztő terápiára, 170 lej elég egynapi bentfekvő ápolásra.

Mutassuk meg, hogy nem vagyunk közömbösek a nehezebb sorsú embertársaink iránt! Együtt idén is segíthetünk. Kérjük, hogy csatlakozzon hozzánk a következő helyszínek egyikén:

Csíkszeredában a Majláth Gusztáv Károly téren • Székelyudvarhelyen a Dávid Ferenc téren (Bethlen negyedi park) • Szovátán a Petőfi parkban • Marosvásárhelyen a Színház téren • Marosszentgyörgyön a Szent György téren • Sepsiszentgyörgyön a Főtéren • október 21-én Bereckben 18 órától a Szent Miklós-templomban, majd a Művelődési Központban.

Ha nem tud eljönni, adományát online a caritas-ab.ro/segitek honlapcímen, vagy a bankszámlaszámunkon fogadjuk: IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701, Asociația Caritas Alba Iulia, CIF 4562770, Banca Transilvania SA, Un milion de stele

Gyulafehérvári Caritas

2 HOZZÁSZÓLÁSOK