Ferences hónap a hittanosoknak

1
1023

Ferences hónapot hirdetett meg októberre a hittan.ro katekétikai portál partnerségben a RomKat.ro katolikus hírportállal és az Erdélyi Mária Rádióval. 

A Hivatások nyomában országos verseny legutóbbi kiadása során lenyűgöző tanúságtételek születtek, remek találkozások történtek szerzetesközösségek és a versenyre való benevezést, a vele járó munkát vállaló csapatok közt. Mindez olyan élmény volt mind a diákoknak, mind tanáraiknak, amit érdemes volna kiszélesíteni, sokkal többekre kiterjeszteni. Ebből az élményből fakadt a kiterjesztése lehetőségeiről való gondolkodás, tervezés nyomán született meg az a kezdeményezés, amelynek során egyházmegyéink számára lehetőségként ferences hónapot hirdet a hittan.ro portál, egyeztetve a különböző ferences lelkiségű férfi és női rendek közösségeinek képviselőivel. Azon túl, hogy folyamatosan a ferences lelkiséget és a – főként – egyházmegyéink ferences szerzetesközösségeit, szerzeteseit bemutató írásokat, filmeket osztanak meg a hittan.ro felületein, interjúkra hívják a ferences lelkiséget élőket, a ferences örökséget kutatókat, a szerkesztők igyekeznek közelebbről is megszólítani és a témához kapcsolódó tevélkenységekre sarkallni a hittanosokat. Egyebek mellett kisebb és nagyobb pályázatokat, online kvízeket, digitális igekártyakészítési és közzétételi lehetőségeket is kínálnak részükre. A megbeszélésen jelen lévő szerzetesekkel arról is egyeztettek, hogy a hónap során minden közösség szervez egy nyílt napot, amikor a diákok betekintést nyerhetnek a szerzetesi, az elkötelezett élet mindennapjaiba, megismerkedhetnek lelkiségükkel, történetükkel, hagyományaikkal, értékeikkel. A hitoktatóknak azt ajánlják, hogy a szolgálati helyükhöz legközelebb eső szerzetesközösséget keressék, persze vihetik hittanosaikat távolabbra is. Címeket a gyulafehérvári érsekség, illetve a nagyváradi, szatmári, temesvári püspökség oldalain lehet találni.

A nyílt napokról szóló mozgóképes, fényképes, szöveges, hangfelvételes beszámolókat a hittan.ro, a RomKat.ro, az Erdélyi Mária Rádió a követőivel megosztja, a ferences hónap végén összefoglaló, visszatekintő is készül. A különféle lehetőségekkel, programokkal kapcsolatos információk időben elérhetők lesznek a jelzett felületeken.

Minderről és az együttműködés lehetőségeiről beszélgettek a ferences szerzetesek, szerzetesnők és az említett portálok, rádió képviselői szeptember 26-án.

MEGOSZTÁS