Meghívás és bátorítás

0
681

Szeptember 25-én délelőtt 10 órakor volt az új tanév templomi megnyitója a margittai római katolikus egyházközségben.

A Veni Sancte szentmise a Szentlélek hívását jelenti. A Bölcsesség Lelkét kérni azért fontos, hogy az ő segítségével a diákok és pedagógusok örömmel gazdagodhassanak a tudásban és szeretetben. A szentmisében a diákok és a tanárok egyaránt különböző szolgálatokkal kapcsolódtak be, sokan ministráltak, felolvastak és a zenei hátteret is biztosították. A szentbeszédben egy meghívás, bátorítás hangzott el. Meghívás a Krisztussal való együtt járásra, ő biztos alap az életünkben, és megadja azt a lelki szabadságot, amely mentesít a világ által diktált tempónak és elvárásoknak való megfeleléstől. Bátorítás, hogy a „nincs kedvem tanulni…”, „nincs kedvem iskolába járni…”, „nem vagyok képes erre…” érzése ne uralkodjon el. A nehezebb helyzetek ne kudarcot jelentsenek, hanem – diák, tanár és szülő számára egyaránt – lehetőséget kínáljanak arra, hogy odaállhassanak azok mellé, akiknek ereje, kedve és lelkesedése van.

Egy ígéret is elhangzott: a pap bácsi minden nap fog imádkozni a diákokért és az ajtaja mindig nyitva lesz mindenki előtt, aki szeretne találkozni vele.

A szentmise végén megáldották az iskolatáskákat, ezután pedig a diákok szüleikre és tanáraikra, majd fordítva, a szülők és tanárok a diákokra kérték a jó Isten áldását.

Köszönet mindenkinek, aki meghallotta és igent is mondott a meghívásra! Továbbra is szeretettel várja a közösség a diákokat, szülőket és tanárokat, hogy együtt imádkozzanak egymásért.

Forrás: a margittai plébánia Facebook-oldala

MEGOSZTÁS