A temesvár-józsefvárosi templom búcsúünnepét ülték

0
818
Fotók: Dotterer-Kiszely Patrik

Szűz Mária születésének ünnepén, szeptember 8-án, csütörtökön tartotta a temesvár-józsefvárosi római katolikus közösség a templombúcsút. A szentmisét Filip Dorin Gyula csáki plébános mutatta be és ő is volt az ünnepi szónok.

A 18 órakor kezdődő szentmise előtt nagy volt a nyüzsgés az udvaron meg a hittanteremben, ahol a plébánia Laudate Dominum kórusa a hittanos gyermekekkel együtt az utolsó próbáját tartotta, a ministránsok az elvégzendő feladataikra készültek, mialatt a templomban a rózsafüzér csoportok a város minden részéből érkezett hívekkel együtt imádkoztak. A szentmisét három nyelven Filip Dorin Gyula csáki plébános mutatta be, koncelebrált Dirschl Johann általános helynök, Jäger Béla temesvár-fratéliai plébános, Dumitru Daniel temesvár-gyárvárosi plébános, Váncsa Csaba temesvár-gyárvárosi káplán, Kocsik Zoltán, a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója, Szilvágyi Zsolt helyi plébános és Szabó Tiberiu káplán.

Homíliájában Filip Dorin Gyula plébános arra buzdította a híveket, hogy a Boldogságos Szűz Máriához hasonlóan válaszoljanak igennel Isten hívására. „Amikor rendezvényt szervezünk, mindig megkérdezzük magunktól, hogy kit hívjunk meg. A mai ünnep, az egyház ünnepe, az egész közösség ünnepe, nemzetiségtől, kortól függetlenül, mindannyian meg vagyunk hívva az eucharisztikus lakomára. Erre a lakomára ezen a napon mindannyiunkat összegyűjtött a mi mennyei édesanyánk, Mária” – fogalmazott az ünnepi szónok. A szentmise végén a helyi plébános köszönetet mondott Cristian Roșoagă kántornak, a Laudate Dominum kórusnak, a gyermekeknek, a ministránsoknak, az adományozóknak és mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ünneppé váljon a búcsú. Az ünnepség a plébánia udvarán agapéval ért véget.

A szentmise IDE kattintva megnézhető.

Forrás: a temesvári püspökség sajtóirodája