Ha a Lélek vezet, fellobban a láng

0
1153

Korondon augusztus utolsó hetében vakációzáró bibliás napokat, bejáró tábort tartottak. Összesen 173-an vettek részt a háromnapos eseményen.

A hangulat emelkedettségét és lelkületét nemcsak a sok édesség, finomság emelte, hanem az Istent dicsérni akaró gyermek- és fiatal szív. Kicsiktől (6 évesek) nagyokig (18 évesek) egyaránt lelkesen élték meg az együttlét napjait. A tábor megszervezésében 21 korondi fiatal (7. osztályos és nagyobb) és tíz marosvásárhelyi középiskolás vett részt mint önkéntes. Élményeik mentén betekintést nyerhetünk az események hangulatába és a történésekbe.

Nekem a legnagyobb élményem, amikor láttam, hogy minden gyerek jól érzi magát — ez engem is, és szerintem mindenkit feltöltött lelkileg. Az a sok nevetés, vidámság! Örülök, hogy lehetőségem volt kipróbálni a csapatvezető szerepet. Ezért hálával tartozom Balla Imre atyának, amiért megvalósította ezt a hárimnapos tábort, és ezzel még közelebb tudtam kerülni Istenhez. Várom a következő együtt töltött időket. (Fábián Szerénke)

Nagyon szép emlékekkel gazdagodtam ez alatt a három nap alatt Korondon. Öröm volt látni a lelkes gyerekeket, amint a különböző tevékenységeken részt vesznek. Engem a szentségimádás nagyon megérintett, ugyanakkor a kiscsoportos foglalkozás is remekül sikerült. Nagyon jó volt a társaság, sok fiatalt ismerhettem meg, akikkel remélem, fogunk még táborozni. Összességében örülök, hogy részese lehettem ennek a bibliatábornak, remélem, még sok ilyen lesz Korondon. (Somodi Tamás, Marosvásárhely)

Nekem nagyon tetszett a tábor. Sok jó emléket szereztem. Nagyon izgalmasok voltak a programok. Minden napnak meg volt a maga szépsége. Első nap nagyon tetszett, hogy megismertük a sok kis gyereket sok izgalmas program keretében. Második nap volt egy kis éneklés és tankolás, ami különösképpen tetszett. Harmadik nap volt a befejező nap, ami szentmisével zárult. Ezzel a táborral sok jó emléket szereztem és nagyon várom a következő tábort és az ifinapot. (Katona Boglárka)

Hétfő volt a legnehezebb nap. Már reggel fáradt voltam, és a gyerekek tele voltak energiával. Délután elmentünk Fenyőkútra és néhány közeli tanyára. Kedd sokkal könnyebb volt, pihentebb voltam és a gyerekekkel könnyebben lehetett bírni. Később aznap elmentünk egyet sétálni és részt vettünk egy ,,keresztúton”. Szerda egy fokkal nehezebb volt. Látszódott, hogy a gyerekek is fáradtak voltak, nehezen tudtak figyelni, folyamatosan figyelmeztetni kellett őket. Összességébe, egy jól sikeredett tábor volt ez. (Bajkó Péter, Marosvásárhely)

Nos, röviden, de tömören: nekem is, mint mindenki másnak, nagyon jól telt, örültem, hogy adódott egy olyan lehetőség, hogy kicsikel töltsünk időt és hogy új embereket ismerhessünk meg! Nagy köszönet Imre atyának, hogy egy ilyen csodálatos tábort/körülményt teremtett e három napra. Jobbat nem kívánhattam volna. Legalábbis végre önmagam lehettem, rég nem nevettem ennyit! Hálás vagyok! (Kiss Edina)

A három napról alatt nagyon sok mindent vihettek haza a résztvevők, hiszen olyan témákat fejtegettünk, amik a mindennapi életben rengetegszer jelen vannak. Számomra hihetetlen volt látni a kicsi gyerektől a nagyokig a lelkesedést a szemükben, ahogy figyeltek és engedték azt, hogy Istennel megéljék ezt a pár napot. Ezalatt az idő alatt sok mindenre sor került, volt játék, színdarab, torna, tánc tanulás, megszámlálhatatlan színes program. A tábort ünnepi szentmisével zártuk, ahol a szülők is részt vehettek és együtt adhattunk hálát Istennek az együtt töltött időért. Remélem, együtt tudunk fejlődni lelkiekben. (Borsos Hanga, Marosvásárhely)

Hálás vagyok, hogy részt vehettem ezen a táboron, segíthettem Imre atyának és a gyerekeknek. A témák, amikre a gyermekeket is rá kellett vezessük, még nekem is sokat segítettek. A gyerekek által adott válaszok sok mindent megerősítettek bennem. Örülök, hogy kipróbálhattam, hogyan is kell egy csoportot vezetni, ez is megerősített engem, hogy kövessem az álmaimat. A legjobb élményem az volt, amikor a gyerekek hozzám futottak és megöleltek….azt mondták: szeretünk téged! Ezek a lányok, fiúk színt hoztak a napjainkba. Köszönöm a sok édességet, a társaságot, a zenét és minden mást is. Izgatottan várom a következő tábort és az ifinket is! (Simó Nóra)

Önkéntesként, kiscsoportvezetőként mintegy példaként, védelmezőként kellett a gyerekek elé álljak. A gyerekekkel dolgozni, játszani olyan volt, mintha egy családom lett volna. Én is egy nagyobbacska családból származom, kisebb testvéreim mellett már tudtam a kicsik „nyelvén”. A gyerekektől tanultam. Felelősségtudatot, türelmet, határozottságot, játékosságot, korondi szlengeket. Köszönöm a lehetőséget, hogy a korondi bibliatáborban részt vehettem. (Molnár Zsófi, Marosvásárhely)

Amikor Imre atya megkérdezte, van-e kedvem/kedvünk segédkezni a táborban, rögtönözve rávágtam, hogy persze, igazából azt se tudtam, mire vállalkozom. Első nap eléggé idegenül éreztem magam. Őszintén nem szeretek olyan emberek közt lenni, akiket nem ismerek. Megleptek a tevekénységek, nagyon nem ilyesmire gondoltam, de pozitívan csalódtam. Az első nap a legjobban az tetszett, hogy az atya nem ment a feje után, aztán lesz ami lesz, hanem kikérte a véleményünket, és együtt kiértékeltük a történteket. Második nap fejlődésre számítottam, az is lett, sokkal szervezettebb volt a program, egyszerűbb volt bánni a gyerekekkel. A második nap mindent vitt. Az éneklés, tánctanulás is nagyon jó ötlet volt, nagyon jól lefoglalta a kicsiket, nagyokat. A harmadik nap kissé melankolikusan telt. Nagyon megszerettem a bandát, és ezt az egészet. Bár hozom a formám, és senkivel nem kötöttem szorosabb barátságot, amire számítottam is, de sok emberrel jobban kiismertük egymást. Lett egy új ifis banda, ami egyébkent nagyon pozitív dolog, mert nagyon jól összekovácsolt kicsit-nagyot. Remélem, hogy még lesz ilyen.(Juon Dávid)

Mostanáig nem igazán volt lehetőségem bármiféle táborban is részt venni, ezért is számomra ez a tábor hatalmas élményt nyújtott. Nagyon élveztem a gyerekekkel való foglalkozást, amit idáig nem tapasztalhattam. Még egy plusz örömet okozott a nyár utolsó napjaiban a gyerekek vidámsága, nevetése, kacagása, de még a huncutságuk is. A legnagyobb élményt és örömet az okozta, amikor a gyerekek odajöttek hozzám, megöleltek és mosolyogva óvónéninek szólítottak. Remekül éreztem magam minden együtt töltött foglalkozáson, ezért köszönöm, hogy részt vehettem és tapasztalatokat szerezhettem, leginkább Imre atyának köszönöm, hogy még jobban összekovácsolt minket, aminek köszönhetően minden probléma nélkül segíthettünk és jól érezhettük magunkat. Izgatottan várom a következő tábort! (Pál Edina)

Örülök annak, hogy részt vehettem a tábor szervezésében. Rengeteg gyerek, fiatal, jó közösség! A legmaradandóbb élményem a gitározás volt, és a gyerekekkel való játékok, éneklések. Komoly témákról volt szó, mint pl. a hazugság, a megbocsátás, az irigység. A résztvevők nagyon élvezték a tábort. Én is. (Lázár Attila)

Számomra nagyon nagy ajándék volt ez a tábor, kikapcsolódás, tanulás és nyárbúcsúztató foglalkozás, amelyben segíthetek és közel vagyok Istenhez ezáltal. Nagyon sok mindent megtanultam, például hogy hogyan kell több gyerekkel foglalkozni egyszerre, vagy hogy miként lehet őket lekötni, elütni velük az időt. Nagyon aranyos, kedves gyerekekkel volt dolgom, akik nagyon értelmesek és ügyesek, nagyon jól telt velük ez a három nap. A legjobb, legmeghatóbb élmény számomra az volt, amikor azt mondták, hogy nagyon jó csapat vezetők voltunk, örülnek, hogy minket kaptak és máskor is minket szeretnének csapatvezetőnek. Ez nagyon feldobta a napomat. Köszönöm, hogy segítséget nyújthattam! (Szőke Áron-Krisztián)

A korondi bibliahét számomra szuperül telt. Jó érzés volt a kisgyerekekkel komoly témákról beszélgetni és játszani. Ezeken kívül is sok érdekes dologban volt részem, volt színdarab, tánctanulás, szentmisék, szentségimádás és még sok minden. A programok lejárta után Pálpatakára és Fenyőkútra is eljutottunk. Esténként együtt étkeztünk, énekeltünk, megbeszéltük a nap eseményeit. Szerencsére a szobatársakkal is remekül kijöttünk, késő éjjelig ment a beszélgetés. Sajnáltam, hogy ilyen hamar véget ért a tábor, de remélem, hogy lesz még lehetőségem a részvételre. (Molnár Balázs, Marosvásárhely)

Személy szerint nagyon örültem ennek a háromnapos tábornak. Megtörte a nyár egyhangúságát és kiváló szórakozás/munka/segítő forrás volt, legalábbis számomra. Nagyon jól éreztem magam. Örültem, hogy segítő kezet nyújthattam a csapat számára, és hogy a kicsikkel is lehettem. Megtanultam jobban bánni velük, és megtalálni a közös hangot. Az egész táborból a legnagyobb élményem a közös szórakozás és játék volt, meg a segítségnyújtás. Nagyon tetszett ez a három nap, köszönöm mindenki nevében! (Kiss-Pál Örs)

MEGOSZTÁS