Betörtek a kolozsvári Szent Mihály-templomba

4
4312

Alig tíz nappal a kolozsvári Szent Mihály-templom ünnepi megáldása után, vasárnapra virradóan máris megrongálták a négy év felújítás nyomán megújult templomot, tájékoztatott László Attila főesperes-plébános.

Miután tegnap az egyik perselyt lopta el egy ,,élelmes” tolvaj, ma reggelre sokkal szomorúbb látványra ébredt Kolozsvár: a torony alatti egyik festett üvegablakot vasrúddal törték össze annak reményében, hogy ott bejutva tovább rabolhatnak.

László Attila főesperes-plébános elmondta: különösen is szomorú, hogy a munkálatok még nem is értek véget, a projekt elszámolása előtt, az utolsó kisebb munkálatok befejezése előtt a rossz szándék máris ezen erdélyi katolikus kincs ellen fordított embereket. Jelenleg a rendőrség a helyszínen vizsgálja az ügyet, remélhetőleg fény derül arra, ki vetemedik az éj leple alatt ilyen tettre. Legfőképpen pedig remélhetőleg Erdély ékkövének épségét, szépségét nem veszélyeztetik a továbbiakban.

4 HOZZÁSZÓLÁSOK

  1. […] După ce una dintre cutii a fost furată ieri de un hoț, cei care au ajuns în biserică azi au putut observa că unul dintre vitraliile de sub turn. ”Este deosebit de trist că lucrările nu sunt încă terminate, înainte de soluționarea proiectului, înainte de finalizarea ultimelor lucrări minore, intențiile rele au întors deja oamenii împotriva acestui tezaur catolic transilvan. Momentan, polițiștii investighează cazul la fața locului, să sperăm că se va dezvălui cine a comis o astfel de faptă sub acoperirea nopții. Mai presus de toate, sperăm ca integritatea și frumusețea bijuteriei Transilvaniei să nu fie puse în pericol pe viitor”, a spus arhidiaconul Attila László, conform romkat.ro. […]