Békesség nektek! Hittantábor Tordatúrban

0
823

Tordatúrban táboroztak augusztus 22-25. között a kolozsvári Szent Mihály-templom 6-15 éves hittanosai hitoktatóik vezetésével. A tábor két résztvevőjének személyes élményeit olvashatják az alábbiakban.

Habár a tábor felé az út nagyon rövid volt, szórakoztatóvá tettük az éneklésnek köszönhetően. Amikor odaértünk, beosztották a szobákat és a csapatokat. Szerintünk nagyon jók voltak a beosztások. Ezek után szabadfoglalkozás volt. Megvolt az evés is, nagyon finomak voltak az ételek. Gyakoroltunk nagyon sok éneket, amit utána a templomban elénekeltünk. Amikor visszajöttünk a templomból, esti mesét hallgattunk, ami nagyon jó volt. Utána mindenki visszament a saját szobájába és elaludtunk.

Második nap tornásztunk és reggeliztünk, de sajnos kitört egy vihar. Amíg a vihar lecsendesedett, Kett-foglalkozással töltöttük az időt a templomban. Amint az időjárás megengedte, visszamentünk és csapatfoglalkozásoknak örülhettünk (gyümölcssaláta készítés, himnusz írás, békegyertya díszítés, zászló készítés). Természetesen volt utána szentmise a templomban.

Harmadik nap reggel újra tornásztunk, majd reggeli után Béke harangja csoportos mesefeldolgozás volt. Ezen a napon is volt nagyon sok szabadfoglalkozás. Elmentünk szentségimádásra a templomba, majd amikor visszaértünk, tartottunk egy X-faktort. Nagyon vicces meg szórakoztató volt, lehetett énekelni, táncolni, verset vagy akár vicceket mondani és persze sok más dolgot. A nap utolsó részében tábortűz volt, mályvacukor sütéssel, ami nagyon finom volt.

Utolsó nap reggelén újra megvolt a torna és a reggeli, majd utána templomba mentünk. Miután visszaértünk, bepakoltuk bőröndjeinket és a szobákat is elrendeztük. Volt két foglalkozás: buborékfújás és pólófestés, amire majd aláírásokat lehetett gyűjteni. A szervezők tartottak egy nagyon jó oklevélosztást és mindenki kapott egy tábla csokit. A házban csapatokban véleményeket írtunk a táborról, közben minden csapat elosztott egy tábla csokit. A nap nagyon hamar eltelt, észre sem vettük, már indultunk hazafelé.

Összességében nagyon jó volt ez a tábor és köszönjük a szervezőknek, hogy eljöhettünk ide.

Lengyel Emma Klára és Bugár Zsófia