A pápa részvétét fejezte ki az egyiptomi kopt templomban kitört tűz áldozatai miatt

0
273
Fotó: Vatican News/AFP

Ferenc pápa részvétét fejezte ki a kopt ortodox egyház gízai templomában kitört tűzvész miatt, amelyben legalább 41 ember, köztük egy püspök és több gyermek is meghalt.

Halálos tűz ütött ki vasárnap a szentmise közben a gízai Abu Sefein kopt ortodox templomban, amelynek következtében legalább 41 ember meghalt. Abdul Bahkit püspök is az elhunytak között van sok gyermekkel együtt. Ferenc pápa csütörtökön, Pietro Parolin bíboros államtitkár által aláírt táviratban fejezte ki részvétét II. Tawadros pápának, a kopt ortodox egyház vezetőjének. A pápa „nagy szomorúsággal” értesült a tragikus eseményről, különösen a püspök és a sok gyermek haláláról. „Őszinte részvétét fejezi ki és lelki közelségéről biztosítja a sérülteket és a tragédia által érintetteket”. Az áldozatokat és családjaikat is „a Mindenható Isten irgalmas szeretetébe” ajánlja, valamint „vigasztalást és erőt kér nekik az Úrban”. 

Az egyiptomi belügyminisztérium tájékoztatása szerint a tűz a második emeleti klímaberendezésben keletkezett elektromos meghibásodás következtében ütött ki. A minisztérium szerint a füst belélegzése volt a fő halálok. Szemtanúk szerint a tűz eltorlaszolta a templom főbejáratát, ami miatt pánik tört ki. Abdel Fattah Al-Sisi egyiptomi elnök a Twitteren fejezte ki részvétét az áldozatoknak. „Őszinte részvétemet fejezem ki az ártatlan áldozatok családjainak, akik elhunytak, hogy Urukkal együtt legyenek az egyik istentiszteleti helyén” – írta. Az áldozatok temetését vasárnap délután tartották egy temetőben Gízában, amely Kairóval szemben a Nílus túloldalán fekszik, és Egyiptom második legnagyobb városa.

Forrás: Vatican News