Megnyílt a második biztos kezdet ház

1
717
Fotók: Gyulafehérvári Caritas Facebook-oldala

Gyergyóalfalu után Marosszentgyörgyön nyitotta meg a második biztos kezdet házat a Gyulafehérvári Caritas. Az ünnepélyes megnyitón az intézmények és a partnerek képviselői mellett a kedvezményezett családok is részt vettek. „Bízunk benne, hogy a projekt segítségével számukra is biztos lesz a kezdet” – olvashatjuk a megnyitóról a Gyulafehérvári Caritas Facebook-oldalán.

A Biztos kezdet egy biztos jövőért projekt megvalósítója a Gyulafehérvári Caritas Szociális Gondozás Ágazata, partnerei Hargita megyében Gyergyóalfalu, Gyergyóremete, Korond, Oroszhegy és Zetelaka, Maros megyéből pedig Marosszentgyörgy önkormányzatai. A projekt célja, hogy választ adjon a 0-6 éves kisgyermeket nevelő hátrányos helyzetű családok igényeire és problémáira hat Maros és Hargita megyei községben (Gyergyóalfalu, Gyergyóremete, Korond, Oroszhegy, Zetelaka, Marosszentgyörgy). Kitűzött céljuk, hogy e biztonságos életkezdéshez szükséges feltételek biztosítása érdekében elősegítsék a családok hozzáférését a megfelelő minőségi szolgáltatásokhoz. A kezdeményezést ezeken a területeken a szociális, oktatási és egészségügyi szolgáltatások teljes, vagy részleges hiánya; a társadalmi kirekesztettség, a szegénység, az egészségügyi problémák hívták életre.

A projektről annak indulásakor már beszámoltak a Caritas munkatársai, ebből kiderül, hogy céljuk egy integrált közösségi beavatkozási modell kidolgozása a hátrányos helyzetű kisgyermekes családok sajátos igényeinek kielégítésére, ugyanakkor a hat vidéki településen élő 60 terhes nő, 240 0−6 éves gyermek és 120 szülő számára társadalmi-oktatási szolgáltatások és szociális-egészségügyi szakellátás biztosítása.

Forrás: Gyulafehérvári Caritas Facebook-oldala

1 HOZZÁSZÓLÁS