Ferenc pápa augusztusi imaszándéka a közép- és kisvállalkozók támogatásáról

0
637

Augusztus 2-án, kedden közzétették Ferenc ima világhálózatának augusztusi imaszándékát, mely a világjárvány és a háborúk következtében előállott súlyos társadalmi-gazdasági problémákon próbál segíteni a törékeny kis- és középvállalkozók esetében.

A világjárvány és a háborúk következtében a világ súlyos társadalmi-gazdasági válsággal néz szembe. Még nem vetettünk számot vele! Pedig azok közt, akik emiatt súlyos károkat szenvednek el, vannak kis- és középvállalkozók is.

Ők azok, akik a kereskedelemben, a kézművesiparban, a köztisztaság, a közlekedés és sok más egyéb szektor terén működnek. Ők azok, akik nem szerepelnek a leggazdagabbak és leghatalmasabbak rangsoraiban, ám akik a nehézségek ellenére társadalmi felelősségvállalásukat megtartva teremtenek munkahelyeket. Ők azok, akik a közjó terén végeznek beruházást, ahelyett, hogy adóparadicsomokba rejtenék pénzüket.

Mindannyian hatalmas teremtő képességgel rendelkeznek, hogy alulról indulva változtassák meg a dolgokat, ahonnan mindig a legjobb kreativitás származik. Bátran, odaadással és áldozatvállalással fektetnek be az életbe és ezáltal jólétet, lehetőségeket és munkahelyeket teremtenek.

Imádkozzunk azért, hogy a gazdasági és társadalmi válság miatt súlyosan károsított kis- és középvállalkozók megtalálják a szükséges eszközöket, hogy tovább folytathassák tevékenységüket, azon közösségek szolgálatában, amelyben élnek.

Forrás: Vatican News/P. Vértesaljai László SJ