Isten úgy gondolkodik, mint mi?

0
966
Fotók: Veres Katalin

Július 21-24. között tartották a zágoni plébániatérben a gyerekeknek szervezett tábort Isten úgy gondolkodik, mint mi? keretcímmel. A programokra felekezeti hovatartozás nélkül várták az érdeklődő fiatalokat: a táborozó zágoniakhoz a szülők és más településről érkezett gyermekek is örömmel csatlakoztak.

A tábor apropóját Ferenc pápánk felhívása adta, amelyet az idősek és nagyszülők második világnapjára rendelt el, ugyanis kedveskedni akartunk betanult szerepünkkel, verses-énekes összeállításunkkal idős szeretteinknek. Táborunkat felekezeti hovatartozás nélkül szerveztük meg óvó- és tanítónénikkel közösen. Egy napra még a zabolai kántor is csatlakozott hozzánk néhány fiatallal. Több mint 50 gyermek vett részt a lelki programon, kézműves foglalkozásokon, akadályversenyeken, játékokon és különféle fiatalos táncokat tanultak meg.

Az egész napos alkalmak sok jókedvet hoztak, felejthetetlen élményei formálták közösségünket. A három és fél napos, néhol késő estébe nyúló programok sok örömteli perccel ajándékoztak meg, több szülőt is idevonzva. Vasárnap a szentmisén kis színdarabbal, versekkel és énekekkel kedveskedtünk idős szeretteinknek, felerősítve a világnapi kérést, hogy „öregségükben is teremjen gyümölcsöt” ajándék létük.

Mihály Imre plébános