Szent Ignác-kilencedre hívnak a magyar jezsuiták

0
617

Egy nagyszerű, kegyelmi időszak ér véget július 31-én: lezárul a sok ajándékot hozó Szent Ignác-év. Ennek végéhez közeledve kilencedre hívnak a magyar jezsuiták július 22-30. között: ,,kilenc egymást követő napon a jó Isten elé állva megköszönjük a szent életén keresztül nekünk adott kegyelmeit és kérjük: a mi életünket is halmozza el kegyelmeivel, alakítson minket”, írja Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója.

A kilenced során naponta egy Szent Ignác-i gondolatot átimádkozását ajánlják, ezt lehet az ünnepi év első kiadványából, a Zarándok Zsebkönyvből választani, vagy az Ignáci szikrák című kiadványból, de bármely más forrásból is. A jezsuiták segítségül a kilencedhez napi idézeteket osztanak meg közép-európai idő szerint 17 órakor a Facebookon, az interneten.

A kilenced gyümölcsözőbb végzéséhez jó azt közösen, közösségben végezni, nem egyedül. Társakat keresni, találni lehet a családban, a baráti körben, a munka- és/vagy lakóhelyen, plébánia-, imaközösségben, de akár az internet segítségével is.

A kilenced végzésének módszertanához tartozik, hogy minden nap 5-10 percet az egyéni imára szánjunk, utána valamennyi időt lelki beszélgetésre szánjunk Szent Ignácról, a gondolatairól azzal/azokkal, akik részt vesznek a kilencedben.

A kilenc nap alatt igen gyümölcsöző a napi szentmise, illetve egy alapos szentgyónás. Az emlékév és a záró kilenced lehetőség a megújulásra a Szent Ignác-i lelkületben.

MEGOSZTÁS