Zarándoklat Medjugorjéba a Szűzanyához

0
1631
Nem maradhat nyom nélkül mindaz, amit átéltek. Fotó: a Margittai Római Katolikus Plébánia Facebook-oldala

Csíkiak, edelényiek és margittaiak, mintegy nyolcvan fő indult el Medjugorjeba július 12-én – számol be a Margittai Római Katolikus Plébánia Facebook-oldalán. Az út nagyon kalandos volt, hiszen a határátlépések nem mentek zökkenőmentesen. Ez nem vette el a résztvevők kedvét, hiszen mindenki a Szűzanya iránti szeretetből és egy-egy fontos szándékkal szánta el magát a zarándoklatra. Útközben imádkoztak, elmélkedtek és énekeltek.

Az első állomás a horvátországi Podaca volt, ahol gyönyörködhettek a tenger kék vizében és töltekezhettek a Nap fényével. Itt a program segítette a résztvevőket, hogy maguk mögött hagyják az otthoni dolgokat és hogy a kitűzött cél felé haladjanak.

A kétnapos tengerparti pihenés után megérkeztek Medjugorjéba. Ott minden este bekapcsolódtak a templom téri programokba, a szentmisékbe, a szentségimádásba és a kereszthódolaton is részt vettek. Pénteken hajnali 4 órakor kezdték meg Krizsevácon a keresztutat, amelyet végigelmélkedtek és saját szándékaikra imádkoztak. Felérve a hegy tetejére a fehér kereszt tövében teljes volt a csend. A majdnem kétszáz ember, aki ott volt, teljes csendben imádkozott. Maguk mögött hagyva a lelki élményeket nyújtó hegyet, visszatértek a szállásra.

Szombaton ugyancsak a hajnali órákban indultak el a Jelenések hegyére, ahol elimádkozták a három rózsafüzért és a jelenések helyszínére érve a Szűzanya lábaihoz ültek és ki-ki csendben imádkozott.

A hazavezető úton mindenki beszámolt az ott szerzett élményeiről. A lelki vezető emlékeztette a résztvevőket, hogy a zarándoklat tovább folytatódik otthon, hiszen nem maradhat nyom nélkül mindaz, amit átéltek. Jézus Krisztussal otthon is kapcsolatban kell maradniuk, róla tanúságot kell tenniük és egyre inkább növekednie kell bennük és általuk Isten országának.

Forrás: a Margittai Római Katolikus Plébánia Facebook-oldala