Szelterszfürdőn táboroznak a Caritas önkéntesei

0
679
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

Nyári tábort tartanak a főegyházmegyei Caritas önkénteseinek a napokban, Szelterszfürdőn. A ráhangolódáson már túl vannak a táborozók, a kezdeti hangulatról, az első pillanatokról Orbán Júlia írt beszámolót, az alábbiakban azt olvashatják.

Vasárnap reggel a marosvásárhelyi Caritas Ház elől indultunk Szelterszfürdőre, az önkéntesek nyári táborába, amelyet most már tizenkilencedik alkalommal szerveztünk meg. Kanyargós utakon, fenyvesekkel övezett gyönyörű környezetbe érkeztünk, ahol friss a levegő, üdítő ásványvízforrás tör fel az udvaron, halk patak csörgedezik a közelben. A Szent Gellért Alapítvány vendégházának teraszáról csodáltuk mindezt, aztán elfoglaltuk a szállásainkat, és hozzáláttunk a berendezkedéshez. Hamarosan kialakítottuk a regisztrációs teret, a sajtósarkot és a Chill Zone-t. Nem volt sok időnk, mert máris érkeztek az önkéntesek, zajlott a bejelentkezés, elkezdődött a köszöntés, programismertetés, majd hangulatoldó, ismerkedő játékokat tartottunk. Ludescher László, a Gyulafehérvári Caritas szociális ágazatának igazgatója szeretettel köszöntött bennünket. Önkénteskoordinátorként ő maga is számos tábort szervezett, így nem csupán hiszi, hanem meg is tapasztalta, hogy változást előidézni a világban először kicsiben, egyénileg lehet úgy, hogy mi magunk teszünk valamit egy jó cél érdekében.

„A változás te vagy!” – hirdeti az idei tábor mottóját az ajándékpóló felirata, de Bogdán Beáta önkénteskoordinátor is felhívta rá figyelmünket. A jelmondat szorgalomra buzdítja mindazokat, akik részt vettek már nyári munkatáborainkban, és lelkesíti az újoncokat. Kocsis András, az önkéntesprogram vezetője elmesélte, az eddigi táborok során elsősorban a munkára helyezték a hangsúlyt: fizikai munkával segítettek azoknak a települések lakóin, ahol a táborokat szervezték, de emellett szórakoztak is. Az idei táborban rendhagyó módon változtattak a munka és szórakozás arányán, utóbbi javára.

Egy vidám hangulatú, szórakoztató tábor segíthet megerősíteni kapcsolatainkat a világjárvány után. Időnk legnagyobb részében hegyimentőktől tanulhatunk, meghallgathatunk egy munkavédelmi előadást, kirándulni és strandolni mehetünk, játsszhatunk, filmet nézhetünk, vagy lazíthatunk a Chill Zone-ban.

A július 10-i program ismerkedő játékokkal indult a vendégház ebédlőjében, majd csapatépítő foglalkozásokkal folytatódott a szabadban. Itt több csoport is előadta a Rómeó és Júlia egyik rövid jelenetét többféle változatban. Amint felszínre tört a kreativitás, oszlott a szégyenlősség és fokozódott a vidámság.

Forrás: a Gyulafehérvári Caritas honlapja