Véget ért a negyedik Caritas Olimpia

0
725
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

Három év kihagyás után idén Etéden szervezték meg a Caritas Olimpiát, ezúttal Székelyduvarhelyre került a vándorkupa. Kedd reggel összesen 72 gyerek érkezett az etédi Művelődési Ház udvarára, ahol reggeli után vetették bele magukat a mozgalmas nap programjaiba a település futballpályáján.

A Székelyudvarhelyről, Korondról, Zetelakáról és Etédről érkező gyerekeket összesen tizenegy Caritas-kolléga, három önkéntes és egy asszisztens kísérte végig a játékos feladatokon. Szappanforma, színes találat, kúszó-mászó, zsákban ugrás, csingiling, labdavezetés kapura rúgással: ezekben a versenyszámokban indulhattak a csapatok. A 2017-ben indított Caritas Olimpia fő célja a kapcsolatteremtés a különböző településről érkező, hátrányos helyzetű gyerekek között, a csapatélmény, új környezet, játékok, élmények megtapasztalása. Az első helyért járó vándorkupa körbejár a nyertes csapatok között, de az eseményt is igyekeznek minden évben más helyszínen megszervezni, legutóbb, 2019-ben Zeteváralján tartották.

Az idei, 4. Caritas Olimpiát a székelyudvarhelyi Budvári nagyok csapata nyerte, a második helyen a koronidak végeztek, míg a harmadik Etéd csapata lett.

Forrás: A Gyulafehérvári Caritas honlapja