Békedal született: Böjte atya is szerepel a videoklipben

0
2134
Fotó: részlet a videoklipből

Többek közt Miklósa Erika, Keresztes Ildikó, Baricz Gergő, Bodrogi Gyula, Fischl Mónika vendégszereplésével készült az a feldolgozás és videoklip, ami a békét hirdeti, és amit Molnár Levente gyergyóremetei születésű operaénekes szervezett meg. Huszonkét énekes, zenész és színész közreműködésével jött létre az összefogás.

A videóklipet Géczy Dávid rendezte és pünkösdvasárnap, június 5-én mutatták be a legnagyobb zenei internetes szolgáltatón, a YouTube-on. Seress Rezső Szeressük egymást, gyerekek című legendás dalát adják elő a magyar könnyű- és komolyzene, valamint színházi élet ismert arcai, hangjai, többek között: Wolf Kati, Mága Zoltán, Szulák Andrea, Péter Szabó Szilvia, Baricz Gergő, Keresztes Ildikó, Vadkerti Imre, Fischl Mónika, Molnár Levente, Miklósa Erika, Oszvald Marika, Reviczky Gábor, Bodrogi Gyula. A klipben Böjte Csaba ferences szerzetes is feltűnik székelyruhás neveltjeivel.

A felvétel Molnár Levente felhívására született meg. Az operaénekes a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: szíve szerint ukrán és orosz gyerekekkel forgatott volna, de végül úgy gondolta, hogy nemcsak a háborús helyzetre reflektál, hiszen „béke általános érvényű igény, minden ember vágya. Ideje, hogy ismét elkövetkezzen az az időszak, amikor az országon belül a lelkekben is béke van, és a legkülönbözőbb nézeteket valló és művészeti ágat, stílust képviselő emberek képesek együttműködni, közösen alkotni”. A klipet három napon át forgatták a fóti római katolikus templomban és a Halászbástyánál.