A szinódusi kérdőív online is kitölthető

0
1260

Megjelent a szinódus egyházmegyei szakaszának online kérdőíve a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség honlapján. A szinódusi kérdőívet bárki kitöltheti, aki szeretné, hogy véleménye, meglátásai az egyház lelki megújulását szolgálják és Ferenc pápához is eljussanak.

Ferenc pápa a szinódus összehívásával arra hívja az egész egyházat, hogy reflektáljon a saját életére és küldetésére. A két évesre tervezett püspöki szinódus az egyházmegyei szakasszal kezdődött, amely 2021 októberétől 2022 augusztusáig tart.  
Az egyházmegyei szakasz arra akar bátorítani, hogy adjunk egyéni és csoportos visszajelzéseket, gyűjtsünk ötleteket és javaslatokat. A gyulafehérvári főegyházmegyében a szinodális úton 2021. október 17-én indultunk el, az egyházmegyei szakasz pünkösd hétfőjén zárul: addig még bárki elmondhatja véleményét, válaszolhat a kérdésekre az online kérdőív kitöltésével.

Meglátásait, javaslatait, reflexióit megfogalmazhatja ennek a kérdőívnek a segítségével. A kérdésekre tetszőlegesen lehet válaszolni, akár egyes kérdések kihagyásával is.

A szinódusi folyamatnak a célja egy olyan utazás, amely hitelesen növekszik a közösség és a küldetés felé, amelynek megélésére Isten hívja az Egyházat a harmadik évezredben. Ez a közös utazás arra hív meg minket, hogy újítsuk meg mentalitásunkat és egyházi struktúráinkat az idők jeleinek fényében. Segítsen ebben!